Poliţiştii din cadrul Secţiei 7 Poliție Rurală Gherla au desfășurat o acțiune pe raza comunelor Iclod si Bonțida, în scopul menținerii unui climat de ordine și siguranță publică și prevenirii criminalității în toate formele ei, dar și pentru verificarea măsurilor legale impuse prin ordonanțele militare.

Poliţiştii au verificat respectarea normelor legislative în perioada stării de urgenţă în privinţa deplasării în spaţiul public, conform prevederilor ordonanțelor militare.

Astfel, au fost legitimate peste 140 de persoane, verificate 15 persoane aflate în izolare/carantinare și au fost controlate aproximativ 70 de autovehicule.

Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 52 de sancțiuni contravenționale, 48 dintre acestea pentru nerespectarea restricțiilor de circulație impuse prin ordonanțele militare, celelalte contravenții reprezentând constatări ale încălcării normelor legislative rutiere de către conducătorii auto, conform OUG 195/2002R privind circulaţia pe drumurile publice.

 

coral