În cursul zilei de ieri, peste 400 de forțe au acționat în județul Cluj, sub autoritatea instituției prefectului, pentru verificarea respectării măsurilor de prevenire și limitare a infectării cu virusul Covid-19.

Au fost organizate acțiuni punctuale, în sistem integrat, fiind verificate zonele aglomerate, centrele și societățile comerciale, dar și mijloacele de transport persoane.

În cadrul acțiunilor de control au fost verificate 130 de societăți comerciale/operatori economici, 230 de mijloace de transport persoane și legitimate peste 1000 de persoane.

În total, pentru nerespectarea măsurilor de protecție, în contextul Legii 55/2020, au fost aplicate 223 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 39.250 de lei.

**

Polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Florești, alături de polițiști locali și jandarmi au acționat în cursul zilei de ieri, 28 octombrie a.c., în vederea menținerii unui climat de ordine și siguranță publică, precum și pentru prevenirea/limitarea riscului de îmbolnăvire cu virusul Covid-19.

Pentru verificarea respectării măsurilor și interdicțiilor impuse, au fost legitimate peste 75 de persoane și verificate 18 societăți comerciale.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 40 de sancțiuni contravenționale la Legea 55/2020 și alte 2 pentru încălcarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

 

**

Pe raza municipiului Dej și a localităților arondate, polițiștii, în colaborare cu jandarmi și polițiști locali, au continuat activitățile derulate în contextul pandemiei Covid-19. Astfel, la data de 27 octombrie, a.c., în intervalul 10.00-14.00, au fost verificate 15 societăți comerciale și legitimate 70 de persoane.

Totodată, aceste activități de verificare a respectării măsurilor de protecție individuală au fost efectuate și în mijloacele de transport în comun.

În total, pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020, au fost aplicate 19 sancțiuni contravenționale.

Cu scopul asigurării unui climat rutier sigur, polițiștii rutieri au acționat în municipiul Dej și în localitățile învecinate în vederea impunerii unei discipline în rândul participanților la traficul rutier.

Au fost constatate numeroase abateri de la normele de circulație pe drumurile publice, fiind aplicate în total 20 de sancțiuni contravenționale. coral