În condițiile în care, peste 6 zile, se încheie perioada de recenzare aferentă Recensământului Populației și Locuințelor 2021, recenzorii de teren din Turda și Câmpia Turzii sunt disperați. Oamenii nu vor să le deschidă ușile.

În acest context, Primăria Câmpia Turzii a remis un comunicat de presă, prin care amintește că persoanele care refuză să participe la recensământ sunt pasibile de amenzi drastice.

„Vă facem cunoscute prevederile OUG nr. 19/2020 privind organizarea şi desfăşurarea Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor din România:

• potrivit art. 54, ÎMPIEDICAREA persoanelor implicate în acţiunea de recensământ pentru efectuarea înregistrărilor, se sancţionează cu amendă de la 1000 lei la 3000 lei.

Astfel, pentru a evita o sancțiune contravențională, vă îndemnăm să permiteți accesul recenzorului, în locuința dumneavoastră și, de asemenea, să răspundeți corect la întrebările sale.

În cazul în care nu sunteți acasă, recenzorul vă va lăsa un bilet cu un număr de telefon, pentru reprogramare. Aveți obligația să apelați acel număr de telefon, pentru finalizarea recenzării.

Persoanele care nu s-au recenzat online și nici nu au interacționat cu recenzorul pot suna la numărul de telefon: 0364 135624 – recenzor șef al Municipiului Câmpia Turzii.

Obligativitatea recenzării este prevazută prin lege pentru toți cetățenii rezidenți ai României.”, transmite Primăria Câmpia Turzii., citată de Refleqt Media.

coral