Un bărbat din California a câștigat 2,04 miliarde de dolari la loto, a anunțat marți site-ul oficial al Powerball, un record mondial după luni de zile fără un mare câștigător, potrivit AFP.

Un singur bilet câștigător, cu numerele 10, 33, 41, 47, 56 și 10 pentru "Powerball", a fost identificat în Statele Unite, potrivit agenției.

„Loteria din California produce PRIMUL miliardar din istoria sa!”, a scris marți pe Twitter Loteria din California, precizând că „biletul norocos a fost vândut la Joe's Service Center din Altadena”.

Norocosul câștigător va trebui să aleagă între a primi întreaga sumă prin plăți eșalonate pe parcursul a trei decenii sau să fie plătit într-o singură tranșă, în valoare de 997,6 milioane de dolari, potrivit unei estimări Powerball.

Înainte de luni seară, 40 de extrageri consecutive nu au avut niciun câștigător al marelui premiu, ceea ce a dus la creșterea jackpotului la peste 2 miliarde de dolari.

Jackpotul a stârnit febra jocurilor de noroc în Statele Unite, iar extragerea programată inițial pentru luni seară a trebuit să fie amânată cu câteva ore, deoarece loteria din unul dintre statele participante a cerut mai mult timp pentru a-și procesa datele, potrivit unui mesaj postat marți pe Twitter de către loteria din California.

Șansele de a câștiga premiul cel mare, cumpărând un bilet de 2 dolari, erau de numai una la 292,2 milioane. Prin comparație, șansa de a fi lovit de fulger este de una la un milion, potrivit oficialilor americani din domeniul sănătății.

coral