Rectorul Universității Babeș-Bolyai, Daniel David, a făcut un anunț îngrijorător: „Analfabetismul funcțional este uriaș. În România 42% din tinerii de 15 ani au o formă de analfabetism funcțional”.

„Distanța dintre elite și analfabeți este foarte mare și se vede cel mai bine în învățământul preuniversitar. Ne lăudăm cu olimpici, dar în același timp avem 42% dintre tinerii de 15 ani analfabeți funcționali.

Nu uitați, peste 3 ani cei care au acum 15 ani vor intra în câmpul muncii, vor fi cei care votează, vor fi cei care încep să conducă societatea și vor da la facultate”,a spus rectorul în cadrul podcast-ului Clujul Cultural.

Una din soluțiile la această problemă este proiectul președintelui Iohannis „România Educată”, un proiect care însă stagnează, mai spune Daniel David.

„Eu speram și încă sper ca acel proiect de țară al președintelui Iohannis să fie pus pe tapet, să-l vedem. Nu știu ce se mai întâmplă, noi am dat o serie de documente, probabil au fost și alegerile și președintele nu a vrut să-l lege de perioada alegerilor. După ce trec alegerile ar trebui pus pe tapet pentru că România are nevoie de un proiect de țară în acest sens”.

 

coral