Cluj-Napoca, 16 iulie 2020: Avocații Marius G. Roman și Andreea Plăian din cadrul SCA Iordăchescu & Asociații au obținut cu succes reintegrarea domnului Györke Zoltán în funcția publică de subprefect al județului Cluj după ce acesta fusese numit, în mod nelegal, prin aplicarea mobilității, în funcția publică de inspector guvernamental.

Curtea de Apel Cluj a pronunțat azi, 16 iulie 2020, o soluție definitivă prin care a confirmat nelegalitatea și netemeinicia modalității în care Guvernul României și Primul Ministru al României au dispus aplicarea mobilității din funcția publică de subprefect al județului Cluj în funcția publică de inspector guvernamental, în ceea ce îl privește pe domnul Györke Zoltán. 

În esență, echipa de avocați, formată din domnul avocat partener Marius G. Roman și domnișoara avocat colaborator Andreea Plăian, a susținut, în primul rând, faptul că Hotărârea Guvernului nr. 54/2019 privind aplicarea mobilității a fost adoptată cu nerespectarea procedurii legale, prin includerea acesteia pe ordinea de zi a ședinței Guvernului din 08.02.2019, fără a exista niciun caz excepțional care să justifice această măsură. De asemenea, au fost formulate critici pertinente privind nemotivarea în fapt și în drept a actelor administrative atacate, neexistând nici un motiv obiectiv pentru aplicarea măsurii mobilității în ceea ce îl privește pe domnul Györke Zoltán.

În primă instanță, Tribunalul Cluj – Secția Mixtă de contencios administrativ și fiscal, conflicte de muncă și asigurări sociale, a validat poziția exprimată de echipa de avocați, dispunând anularea Hotărârii Guvernului nr. 54/2019 și a Deciziei Primului Ministru nr. 24/2019, cu consecința reintegrării clientului în funcția publică de subprefect al județului Cluj. 

Sentința pronunțată de Tribunalul Cluj a rămas definitivă prin respingerea de către Curtea de Apel Cluj a recursurilor declarate de Guvernul României, Primul Ministru al României, Secretariatul General al Guvernului și Ministerul Afacerilor Interne. 

coral