Restaurantul Pastel din Cluj se numără printre cele 12 restaurante alese de HBO pentru un nou documentar pe teme gastronomice. Restaurantul este singurul din România selectat de cei care realizează documentarul.

Filmările au început deja la Cluj Napoca.

Restaurantul deschis la Cluj-Napoca anul trecut de antreprenorul tech Alex Rus alături de logodnica sa, Bianca Asimionesei, și de celebrul Chef Bogdan Dănilă s-a impus rapid în peisajul gastronomic național și începe să fie apreciat și recunoscut la nivel internațional, scrie Ziua de Cluj.

Filmările au loc chiar în aceste zile la Cluj-Napoca. Noul documentar HBO va avea 12 episoade a câte 45 minute. Unul dintre aceste episoade este dedicat integral restaurantului Pastel și muncii depuse de echipa de acolo.

Meniul european modern al restaurantului Pastel reflectă din plin experiența și călătoriile culinare pe întreg mapamondul ale bucătarului Bogdan Dănilă și evidențiază esența conceptului de ospitalitate într-un mod elegant, dar totodată casual.

Bogdan Dănila este singurul roman care a obținut o stea Michelin cu restaurantul Clocktower din New York și a fost desemnat de Zagat în “Top 30 Chefi sub 30 ani” în perioada în care a lucrat la restaurantul Petrus al celebrului Gordon Ramsey.

coral