Cu siguranță, timpul petrecut acasă cu familia scoate la iveală zeci de gânduri delicioase. Știm, știm… e dificil să te oprești la un singur tip de prăjitură. Familia ta poftește, tu poftești și așa duminică este petrecută printre oale și ingrediente aromate care prevestesc un deliciu.

Probabil, odată ce ai accesat acest link, dorești să îți răsfeți întreagă familie și poate câțiva prieteni apropiați, cu o prăjitură cu lămâie. Ai ales înțelept această rețetă cremoasă cu lămâie ce va fi acel “ingredient secret” de care întreagă familie are nevoie într-o după-amiază liniștită de iarnă.

Că tot veni vorba de iarnă, tu ai văzut produsele noi apărute pe site-ul Boromirmarket.ro? Ne-am pregătit temeinic pentru iarnă în care tocmai am intrat și am adus produse noi, gata preparate spre a fi savurate.

Avem desaga plină cu produse de patiserie precum: plăcintă cu varză și ciuperci, merdenele, ștrudele cu brânză dulce și stafide, ștrudele cu mere, dar și gustări delicioase precum pizza Pepperoni și plăcintă cu carne. Așadar, produsele “Gata de copt acasă” poate reprezenta o opțiune atunci când ești în criză de timp și musafirii îți băț la ușă. 

Te avertizăm, alegerile sunt destul de dificile și nu o spunem noi, ci ai noștri clienți care de fiecare data revin și comandă pentru toată familia, în orice moment al anului: cozonaci, prăjituri, fursecuri, turtă dulce, cornulețe, făină pentru gătit pizza și alte preparate, până la covrigi buzoieni și cadouri gata împachetate, cum sunt și cele de aici: https://www.boromirmarket.ro/cadouri 

Înainte de a trece la descrierea rețetei de Prăjitură cu Lămâie, am dori să îți menționam că pe site-ul Boromirmarket.ro poți să cumperi cadouri gata ambalate. Așadar, intră pe site, la secțiunea Cadouri și alege pachetul promoțional unic Boromir, în care găsești un Cozonac Casă Boromir 1kg cu cremă de nuci, stafide, portocale și o Sticlă de Vin Maramă Fetească Neagră. Cozonacul și Sticlă de Vin sunt ambalate într-o cutie neagră, elegantă, potrivită pentru orice ocazie.

Știm că pui accent pe calitate, de aceea, am vrea să știi că toate preparatele Boromir sunt realizate cu ingrediente de calitate. Făina pe care o folosim provine din grâu atent selecționat. Ținem la tradiție, iar făina Boromir provine din materii prime de cea mai bună calitate, ea fiind măcinată în una din cele 3 mori Boromir din România, locuri în care tradiția este păstrată cu sfințenie și adaptată la timpurile în care trăim pentru a face față numărului mare de comenzi.

 Rețetă Boromir: Prăjitură cu Lămâie

Ai nevoie de:

 

300 g de zahăr

3 ouă întregi

200g unt moale

răzătura de lămâie (1 bucata)

1 linguriță de zeama de lămaie

4 foi de pandispan Boromir pe care le gasesti aici: https://www.boromirmarket.ro/foi-de-pandispan-380g.html

 

Ingrediente sirop:

 

125 ml apa

75g zahăr tos

1 pliculet de zahăr vanilat

Mod de preparare Prăjitură cu Lămâie cu Pandișpan Boromir

 Pasul 1 Cremă pentru Prăjitură cu Lămâie

Într-un vas, adaugă făina și zahărul și toarnă încet laptele rece, amestecând totul cu un tel pentru a evită crearea de cocoloașe. Pune compoziția la foc mic și lasă-o la fiert, amestecând constant cu o lingură din lemn pentru a nu se prinde de fundul vasului. În momentul în care a început să capete consistență unei budinci, pune vasul de pe foc în altul cu apa rece și amestecă până se răcește toată compoziția. La final, adaugă zeamă de la o lămâie și răzătură de la o lămâie, plus untul topit și amestecă din nou toată compoziția până se omogenizează.

Pasul 2 Siropul:

Într-un ibric, adaugă 125 ml apa, 75 g zahăr tos, 1 pliculeț de zahăr vanilat și amestecă la foc mic toate ingredientele până când zahărul este complet topit.

Pasul 3:

Pregătește foile de pandișpan Boromir, întinde crema peste cele 4 foi într-o tavă/farfurie care să îți permită să le așezi prin suprapunere. În timpul în care aplici cremă pe fiecare strat, (opțional) stropește prăjitură cu siropul din zahăr făcut la pasul numărul doi.

Pasul 4:

Nouă ne place prăjitură cu lămâie și simplă, fără topping, dar ne-am gândit să venim cu două, trei sugestii care să o facă mai deosebită. Optează pentru: fulgi de nucă de cocos, ciocolată albă rasă ori zahăr pudra.

Asta a fost tot, te așteptăm la noi pe site-ul https://www.boromirmarket.ro/  să-ți găsești inspirația pentru deșerturile viitoare. Bucură-ți familia și prietenii cu noi rețete și deșerturi care mai de care mai gustoase și plasează o comandă, iar livrarea ți se va face curând, prin curier. 

Poftă bună!  coral