Ninsorile şi vremea rece pun din nou stăpânire pe România după vremea de primăvară din ultimele zile. Meteorologii ANM au dat publicităţii prognoza meteo actualizată.

Luni, vremea va fi vântoasă pe parcursul zilei în toate regiunile, dar mai ales în cele nord-vestice, Centrale și sudice, unde la rafală frecvent se vor înregistra viteze în general cuprinse între 50 și 70 km/h, iar la munte, îndeosebi în zona înaltă va sufla tare, cu peste 100 km/h viscolind ninsoarea și spulberând zăpada. Noaptea vântul va slăbi semnificativ în intensitate în cea mai mare parte a țării. Excepție vor face zona Carpaților Orientali, unde la altitudini mari se vor mai depăși viteze de 80 km/h, precum și estul și sud-estul țării, unde local rafalele vor mai atinge viteze în general de 45…50 km/h.

erul va avea înnorări, mai acentuate în a doua parte a intervalului, iar temporar vor fi precipitații în majoritatea regiunilor. Ziua, acestea vor fi predominant sub formă de ninsoare în nord-vest și în centru, mai ales ploi, local în nord-est și sub formă de ploaie sud-est. Noaptea, îndeosebi în sud-vest și centru și local în est va ninge, și doar cu totul izolat și trecător, în Oltenia și sudul Moldovei vor fi posibile și precipitații sub formă de lapoviță sau ploaie ce vor determina izolat depuneri de polei.

La munte va ninge și se va depune strat nou de zăpadă. Temperaturile maxime, în scădere față de ziua anterioară, se vor încadra între 0 și 10 grade, ușor mai ridicate în Dobrogea, iar cele minime se vor situa, în general, între -6 și 2 grade.

Vremea se va răci şi în Bucureşti, însă valorile termice vor fi în continuare mai mari decât mediile climatologic specifice perioadei. Cerul va fi temporar noros și trecător va ploua slab, îndeosebi în primele ore ale zilei și din nou, cu o probabilitate destul de mare și spre sfârșitul intervalului, când posibil se vor semnala și precipitații sub formă de lapoviță. Vântul va prezenta intensificări în prima parte a intervalului, cu viteze la rafală în jurul a 55 km/h, apoi va slăbi semnificativ în intensitate. Temperatura maximă va fi de 7…8 grade, iar cea minimă de -2…0 grade.

Prognoza meteo MARTI

Vremea va continua să se răcească, astfel că în cea mai mare parte a țării valorile termice se vor situa în jurul celor normale perioadei. Cerul va fi mai mult noros și temporar vor fi precipitații. Ziua va ninge în jumătatea de nord a țării, iar în sud-est pe arii restrânse vor fi precipitații mai ales sub formă ploaie și lapoviță. Noaptea, precipitațiile vor fi sub formă de ninsoare și se vor semnala, pe arii în general restrânse în sud-est și în centru și doar izolat în restul teritoriului.

La munte va ninge. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte, îndeosebi în zona înaltă, iar temporar, în prima parte a intervalului în sud-vest și pe arii restrânse în sud, iar noaptea pe litoral. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 1 și 6 grade, iar cele minime, vor fi cuprinse, între -7 și 0 grade.

Vremea va fi închisă și va continua să se răcească şi în Bucureşti. Temporar se vor semnala precipitații, ziua predominant sub formă de ploaie, iar noaptea va ninge. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 3…4 grade, iar cea minimă de -2…-1 grad.

Prognoza meteo  MIERCURI

Cerul va fi mai mult noros și temporar va ninge, ziua pe arii restrânse îndeosebi în sud-est, centru și la munte, iar noaptea, local în vest și pe arii restrânse în rest. Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu intensificări la munte, iar în prima parte a intervalului local în estul teritoriului și pe suprafețe mici în sud. Temperaturile maxime se vor încadra între -3 și 4 grade, iar cele minime între -9 și -1 grad

În Capitală, vremea se va menține închisă, iar trecător, îndeosebi în prima parte a zilei va ninge. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 2…3 grade, iar cea minimă de -5…-4 grade. coral