Ultimul deces din Gorj, cel al unei femei în vârstă de 62 de ani, din Tg-Jiu, a stârnit revolte. Fiul femeii decedate susține că mama sa a ajuns la spital cu afecțiuni endocrine și după o săptămână familia a fost anunțată că aceasta a decedat din cauză că s-a infectat cu noul coronavirus, scrie flux24.ro.

RELATAREA GORJ ONLINE:

Fiul femeii, Mircea Constantin Dănescu, povestește, extrem de afectat, că mama sa a ajuns în spital din cauza unor afecțiuni endocrine, relevate și de ultimele analize medicale, iar după exact o săptămână familiei i s-a comunicat că femeia a murit.
”Vinerea trecută i-am făcut lui mama niște analize, la un laborator privat, pentru că avea niște probleme la fiere sau pancreas. Medicul de familie i-a dat niște pastile, dar nu le putea lua pentru că voma. Am dus-o, a doua zi, la Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului din Tg-Jiu, a mers pe picioarele ei, era conștientă, vorbea, nu avea nicio problemă, nu avea febră. A fost neglijată în salon, fără ca nimeni să-i facă nimic, iar duminică a intrat în comă. Am înțeles că a fost testată pozitiv și transferată, fiind în comă, la Cărbunești” spune tânărul.
Fiul femeii îl acuză pe medicul Claudiu Soare că a sunat la spitalul din Tg-Cărbunești pentru ca mama sa să fie transferată în acea unitate medicală și afirmă că aceasta a fost abandonată în salon fără să i se facă nimic. Tânărul declară că a cumpărat tratament, la indicația medicilor de la spitalul din Tg-Cărbunești și, după câteva zile, mama sa își revenise.
”Am cumpărat medicamente de aproximativ 3.000 de lei și mama a ieșit din comă în două-trei zile. M-a sunat doctorul Barbu și mi-a spus că starea mamei e buna, și-a revenit, a plimbat-o dânsul prin salon, știa unde se află, cum o cheamă și nu avea niciun simptom de COVID-19, respira bine, nu avea febră…”

Familia femeii a fost anunțată duminică, în jurul prânzului că aceasta a făcut infarct și a decedat.
”Ieri, în jurul orei 12,00, m-a sunat o doamnă din spital și mi-a zis că mama mea a făcut infarct. Apoi m-a sunat domnul doctor Barbu, care m-a încurajat și în care am încredere, și mi-a spus cum a plimbat-o de mână, că era conștientă. Cică mai multe persoane care vin cu câte o boală, sunt trecuți cu COVID. Care sunt tineri rezistă, care nu, mor. Plus că, din momentul în care a intrat în spital, telefonul mamei mele i-a fost închis”, a adăugat Mircea Dănescu.
Constanța Dănescu se afla luni, 26 octombrie a.c., la o zi după ce a decedat, la morga Spitalului Tg-Cărbunești. Fiul său susține că surorii sale i s-a comunicat de o persoană, medic sau asistentă, de la ATI de la spital că îi vor da 3.000 de lei ca să semneze documentele că decesul e din cauza COVID și că nu pot să-i facă autopsie. ”I-au spus ceva de genul că ei nu au nicio vină, ei nu au trecut-o cu COVID, așa a venit de la Tg-Jiu. Am sunat astăzi să mă duc să vorbesc cu managerul de acolo și au zis că mă așteaptă un consiliu acolo mâine, să vorbesc cu domnii și să nu mai fac atâta tam-tam”, a precizat fiul femeii.

Tânărul se întreabă acum de ce nu a fost carantinată toată familia, în momentul în care mama sa a fost confirmată pozitiv ca fiind infectată cu COVID-19 și de ce nu au fost sunați de epidemiologii de la DSP.
”Acum de ce mă lasă în spital s-o văd moartă, dacă vie nu m-au lăsat? Nu se mai ia COVID-ul? Și, în plus, când au declarat-o ca fiind infectată, de ce n-a venit nimeni să ne bage în izolare? Suntem 7 persoane în casă, copii, nepoți…Eu vreau să i se facă autopsie, nu vreau niciun ban pentru că mă bate Dumnezeu! Vreau doar dreptate, pentru că unii nu-și fac datoria în spitale, omoară oamenii cu zile, fără a avea COVID, în realitate”, a concluzionat Mircea Dănescu.

coral