Un caz revoltător a ieșit la suprafață în comuna clujeană Luna, unde un bărbat este cercetat de către polițiști după ce a fost acuzat că a întreținut raporturi sexuale cu o cățelușă pe care o deține.

Polițiștii clujeni s-au deplasat la fața locului și au identificat persoana reclamată, stabilind că este vorba un bărbat în vârstă de 59 de ani, din comuna Luna. 

Oamenii legii au solicitat un echipaj medical la fața locului pentru consult de specialitate, stabilindu-se că bărbatul se află sub influența băuturilor alcoolice și că nu necesită internare, arată Știri de Cluj.

Polițiștii au continuat cercetările pentru a stabili validitatea informațiilor, iar la data de 4 februarie a fost dispusă printr-o ordonanță examinarea cățelușei deținute de către bărbat. 

Polițiștii, însoțiți de reprezentantul teritorial al DSVSA Cluj și de un reprezentant din partea primăriei, s-au deplasat la domiciliul bărbatului și au ridicat patrupedul pentru continuarea verificărilor.

În prezent, cățelușa a fost plasată la un adăpost din Turda.

În cauză se continuă cercetările, polițiștii demarând cercetări pentru comiterea infracțiunii de ,,rănirea sau schingiuirea animalelor”, faptă prevăzută de Legea nr.205/2004.

coral