Este stare de alerta in Romania, dupa ce trei romani din Dolj s-au intors in tara! Se pare ca acestia au trecut prin zona de risc a Italiei si au mintit cu privire la acest lucru, in momentul in care au venit acasa. Drept urmare, autoritatile au decis plasarea urgenta a acestora in carantina!

Virusul ucigas coronavirus generaza isterie si in Romania! Starea de alerta a fost activata in momentul in care trei romani s-au intors acasa si au trecut prin zonele de risc ale Italiei, acolo unde au fost semnalate cazuri de imbolnavire. Mai mult, la intoarcerea in tara, se pare ca romanii au mintit si nu au spus ca au trecut prin zonele in care au fost confirmate cazuri de infectare cu coronavirus.

Potrivit informatiilor oferite de digi24.ro, cei trei romani nu au specificat faptul ca au trecut prin  Lodi, zona de risc in Italia. Imediat dupa intoarcerea lor in tara, pe cale terestra, autoritatile au dispus plasarea acestora in zona de carantina.

„Dintre persoanele care au ajuns pe cale terestra in localitati din judetul Dolj, trei persoane din Sadova n-au declarat initial, la intrarea in tara, ca vin din aceasta regiune. Discutand cu medicul de familie, asa cum este procedura, s-a aflat ca au fost in regiunea Lodi, n-au spus exact unde.(…) Ele sunt persoane sanatoase, n-au niciun fel de simptomatologie, dar vor sta in carantina 14 zile”, a declarat Ludmila Prunariu, director DSD Dolj. Romanii cu pricina urmeaza sa fie monitorizati si verificati zilnic de catre specialisti din cadrul DSP Dolj, mai noteaza sursa citata.

coral