Un român care s-a întors în ţară pentru a-şi ucide fosta soţie şi pe mama acesteia a fost oprit de poliţişti înainte de a ajunge la ele.

Un bărbat de 40 de ani a fost arestat preventiv după ce a introdus în ţară mai multe arme, pe care, potrivit poliţiştilor, intenţiona să le folosească pentru a-şi ucide fosta soţie şi pe mama acesteia.

Sâmbătă, la întoarcerea din Belgia, hunedoreanul a fost oprit în trafic, pe autostrada A1, între localităţile Ilia şi Deva, înainte de a ajunge la fosta sa soţie.

„Poliţiştii au stabilit că bărbatul a adresat ameninţări cu moartea fostei sale soţii şi mamei acesteia prin intermediul unor reţele de comunicare, şi-a procurat dintr-un stat european şi a deţinut şi transportat fără drept o armă letală cu ţevi lise şi trei arme neletale (un pistol, un revolver cu aer comprimat şi un pistol de semnalizare, dar şi o pereche de cătuşe metalice) din categoria celor supuse autorizării, precum şi muniţie aferentă, pe care le-ar fi introdus, ilegal, pe teritoriul României, la data de 4 iunie 2022, fără a le declara organelor vamale, ascunzându-le în bagajele aflate în autoturismul pe care îl conducea”, a informat Carla Strujan, reprezentanta Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara, potrivit adevarul.ro

Armele şi muniţia au fost confiscate de poliţişti, iar bărbatul a fost reţinut şi prezentat magistraţilor Judecătoriei Hunedoara, care au dispus arestarea sa preventivă, pentru 30 de zile. Hunedoreanul este cercetat pentru contrabandă calificată, ameninţare şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.
 

coral