România Matcașu este femeia care poartă numele țării. Pare o glumă, însă povestea ei este una fascinantă! Iată cum a ajuns să se numească așa. 

Pe 1 decembrie sărbătorim Ziua Națională a României, însă i-am putea ura la mulți ani și femeii care poartă acest prenume, fiind singura din țară numită așa.

România Matcașu, femeia care poartă numele țării

România Matcașu Ea provine dintr-o familie cu 16 frați și a fost botezată de însuși Regele Carol al II-lea, după ce tatăl ei a apelat la conducător din cauza situației financiare precare.

„Regele Carol mai boteza copii și pe tata l-a învățat cineva, a făcut o cerere, dar n-a apucat să mă boteze, mi-a dat doar numele la sfat, numele de România. Peste tot cine aude prima dată se miră.

Zice: Cum? Nu! Spune-ți numele! Păi ăsta e numele meu. Nu le vine să creadă și popa la biserică și la sfat și la poliție, peste tot s-au mirat.

Chiar și la cununie m-au pus să repet cum îmi zice, credeau că le-am spus țara în care m-am născut”, a povestit România Matcașu, potrivit Digi24.

Citește și:Cum arată Vulpița după ce s-a întors la țară și a devenit mamă din nou

Oamenilor nu le vine să creadă că acesta e numele ei

Ea a recunoscut că oamenii se uită lâng la ea atunci când îi află numele și chiar i se cere să repete, toți crezând că este vorba de o confuzie. Ea însă și-a purtat numele mereu cu mândrie.

”Peste tot cine aude prima dată se miră. Zice: Cum? Nu! Spune-ți numele! Păi ăsta e numele meu. Nu le vine să creadă și popa la biserică și la sfat și la poliție, peste tot s-au mirat. Chiar și la cununie m-au pus să repet cum îmi zice, credeau că le-am spus țara în care m-am născut”, a mai povestit femeia.

Aceasta are și o dorință aparte. Ca și altcineva să poarte numele țării: ”Mi-ar plăcea să pot boteza o fetiță cu prenumele România (…) Niciodată nu m-am simțit dezavantajată că mă numesc România!”. coral