O categorie de români primește de la stat o sumă ce poate porni de la aproximativ 2.500 de lei, echivalentul a 500 de euro, și poate ajunge până la 100.000 euro. Beneficiarilor acestui ajutor trebuie să îndeplinească o serie de condiții, înainte de a le fi acordați banii. Plata se va face în curând.

Ce categorie de români primește între 2.500 de lei (500 de euro), până la 100.000 de euro

Un proiect de ordonanță de urgență ce a fost adoptat de Guvern, vineri, arată că se vor acorda subvenții de câte 2.500 de lei (500 de euro) la hectar pentru producătorii vitivinicoli care produc struguri pentru vin. Ajutorul poate ajunge până la suma de 100.000 de euro, pentru un singur beneficiar.

Mai exact, schema de ajutor de stat ce a fost adoptată de Guvern, vinerea trecută, vizează producătorii vitivinicoli care au activități pentru producerea strugurilor pentru vin, persoane fizice, PFA-uri și întreprinderi individuale sau familiale.

Ce condiții trebuie să fie îndeplinite pentru a fi acordați banii

Una dintre condiții, pentru acordarea banilor, este ca beneficiarii să fie înregistrați în evidențele APIA în anul 2020, cu cerere unică de plată pe suprafață. În plus, aceștia trebuie să exploateze plantații viticole înscrise în registrul dedicat și să aibă pentru acestea depuse și înregistrate declarații de recoltă aferente campaniei de recoltare a strugurilor pentru anul 2019.

”Să nu se afle în dificultate, respectiv reorganizare, lichidare, faliment în baza evidențelor Oficiului Național al Registrului Comerțului la data de 31 decembrie 2019 sau, în cazul persoanei fizice, nu a fost emisă o decizie definitivă a instanțelor judecătorești de constatare a falimentului până la data de 31 decembrie 2019”, este o altă condiție, conform proiectului de lege.

coral