Aproximativ 600 de pacienți infectați asimptomatici au fost externați, 30.000 de persoane au ieșit din izolare și peste 1.300 nu mai sunt în carantină. Pe o mare parte dintre aceștia îi vei vedea la magazin, în autobuze, tramvaie, pe stradă, în parcuri.

(Iuliana, pacientă): Conform legii CCR-ului am decis să rămân acasă în izolare pentru că nu am simptome.
(Reporter Observator): Când te-ai întors de la spital acasă, cu ce ai venit? Cu ce mijloc de transport?

(Iuliana, pacientă): Am venit cu tramvai, doar că nu era aşa aglomerat. M-am dat într-un loc retras şi na, erau practic câteva persoane în tramvai şi am avut mănuşi, am avut mască.
Femeia spune că, de cinci zile, nu a mai ieşit din casă. Dar recunoaşte că împarte locuinţa cu mama şi copiii.

(Iuliana, pacientă): Nu stau izolată într-o cameră. Există oarecare interacţiune dar la distanţă.
(Reporter Observator): Când interacţionezi cu mama sau cu copilul, tu, mama şi copilul purtaţi mască?

(Iuliana, pacientă): Nu tot timpul. Adică, eu da, dar copilul sau mama evită a mai purta.

Greşit, spun medicii! 14 zile ar trebui să respectăm reguli stricte.

Adriana Pistol, şefa CNSCBT: Şi izolarea la domiciliu are şi ea regulile ei. Înseamnă chiar să stau în camera mea, înseamnă chiar să nu mă duc la bucătărie când sunt ceilalţi membri ai familiei, să mănânc separat de ei, să am propria mea veselă, să am un grup sanitar dacă se poate.

Doctorii atrag atentia că un pacient cu COVID-19 care umblă liber se expune unor riscuri.

Beatrice Mahler, manager Institutul Marius Nasta: Nu ştim care persoană poate să aibă un fenomen de tromboză importantă şi viaţa să i se curme. Tratamentul anticoagulant se poate face şi la domiciliu însă orice persoană care ar intra în contact ar trebui să fie echipată ca să nu se infecteze şi ar trebui ca acest lucru să se întâmple într-o zonă de echipare, nu poţi să faci asta în scara de bloc.

Irina Andries: „,Miercuri s-au depășit doua praguri: peste 500 de îmbolnăviri in 24 h, cel mai mare număr de până acum și peste 30.000 de cazuri in total. Tot mai multe țări încep sa impună restricții la intrarea romanilor pe teritoriul lor. Treaba e din ce in ce mai serioasă!
Nu uitați ca bolnavi de covid umbla liberi printre noi, prin grija criminalilor din psd și ccr!

Purtați masca, eventual și manusi la cumpărături!
Evitați orice fel de aglomerație din spații inchise, dar și deschise! Purtați la voi și folosiți cât de des dezinfectat și spirt!

Aveți grija de voi!
Protejați-vă!” coral