Agenția de știri ucraineană ArmyInform a ironizat nivelul de pregătire al militarilor ruşi care invadează Ucraina, precizând că aceştia au ruşti performanţa de ''a salva de la utilizare'' 13 lansatoare de rachete antitanc ale Forţelor Militare Ucrainene, deoarece şi-au confundat propria tehnică militară cu cea a ucrainenilor, asupra căreia au deschis focul.

Potrivit sursei citate, bilanţul distrugerilor pe care ocupantul (forţele ruse de ocupaţie) şi le-a produs singur este impresionant, şi anume: 9 tancuri și 4 transportoare bilindate au fost distruse.

De asemenea, informaţia a fost confirmat ieri chiar de către Forțele Terestre ale Armatei Ucrainei care au au precizat că în după-amiaza zilei de vineri în satul Severînivka, din regiunea Kiev, trupele s-au angajat într-o luptă chiar cu ele înseși.

,,Chiar acum în regiunea Kiev, lângă Severinovka, trupele ruse de ocupație au intrat în luptă cu…trupele ruse de ocupație. Drept urmare, datorită ’’focului prietenos”, 9 tancuri și 4 transportoare blindate au fost distruse. În consecință, ne-a salvat (n.a. de la utilizare) 13 rachete antitanc Javelin’’, au precizat militarii Forțelor Terestre Ucrainene.

Amuzaţi şi bucuroşi de ''reuşita'' forţelor ruse de ocupaţie, militarii Forțelor Terestre Ucrainene au ţinut să precizeze că ,,forțele armate ale Ucrainei înțeleg manifestarea unor astfel de tendințe sinucigașe ale ocupanților și le cer să continue în acest spirit’’.

Bilanţul până ieri al distrugerilor pe care militarii ucraineni le-au produs forţelor ruse de ocupaţie

Potrivit serviciului de presă al Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei, pierderile totale în luptă ale trupelor ruse din 24.02 până în 04.03 se situează în jurul următoarelor cifre aproximative: 9.166 de persoane, 251 de tancuri, 939 de vehicule de luptă, 105 sisteme de artilerie, 33 de avioane, 37 de elicoptere, 404 autovehicule, 2 vedete de patrulare și 3 UAV-uri de nivel tactic-operațiv.

Ieri, Ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov,  a făcut un nou apel către cetățenii ucraineni, dar și către soldații Forțelor Armate ale Ucrainei. Teza principală a apelului este că pierderile inamicului (forţele militare ruse de ocupaţie) sunt atât de mari încât numărul de echipamente distruse poate fi calculat nu pe unități, ci pe batalioane și brigăzi, potrivit defenceromania.ro

coral