Cu un vaccin împotriva COVID-19 mult acceptat, autoritățile locale pregătesc terenul pentru ca acest vaccin să poată fi administrat populației. În acest sens, prefectul Clujului a anunțat că sălile de sport ale școlilor vor fi transformate pentru o jumătate de an în centre de vaccinare.

„În Cluj-Napoca avem și CD-ul de pe Moților și ambulatoriul CFR de pe strada Câmpeni, dar avem și săli de sport ale unităților de învățământ, pentru că este o recomandare a celor care se ocupă la nivel național de vaccinare, să avem și structuri de acest gen care permit fluxuri mai ușor de realizat acolo, pentru că se fac din structuri modulare și permit zone de așteptare mai generoase, inclusiv înainte și după vaccinare. Vorbim de locații care trebuie să fie la dispoziție aproape șase luni. Chiar dacă procesul de învățământ, să sperăm, va fi reluat cât mai curând, în sistemul clasic, față în față, probabil că sălile de sport nu vor fi folosite deocamdată și atunci vor putea fi utilizate ca centre de vaccinare”, a declarat prefectul Mircea Abrudean la un post de radio local. 

Practic, în momentul în care elevii se vor întoarce la școală vor împărți spațiul lor cu medici, voluntari și toți cei care vor veni să se vaccineze. Prefectul a adus vorba despre zone de așteptare construite din structuri modulare, iar cel mai probabil acestea vor acapara curțile școlilor. Sau poate că statul român nu intenționează să îi lase pe elevi să se întoarcă la școală, decât după ce se finalizează vaccinarea.  

Pentru prima dată statul român lasă impresia că poate organiza această acțiune de vaccinare fără mari erori. Desigur însă, guvernanții la fel s-au pregătit și pentru a gestiona pandemia și a eșuat lamentabil.  

La nivelul județului Cluj au fost organizate 30 de centre de testare, în Cluj-Napoca și orașele din județ, dar și în unele comune care devin centre de testare precum Mociu, Călățele sau Chinteni. 

coral