Magistrații Tribunalului Cluj au decis prelungirea măsurii arestului preventiv în ceea ce-i privește pe sătmărenii Drăguș Ioan Iuliu și Hamzo Kinga Katalin, acuzași de proxenetism.  Aceștia se află de mai bine de 8 luni în arest preventiv.

"Menţine măsura arestului preventiv pentru fiecare dintre inculpa?ii D.I.I. respectiv H.K.K., aflaţi în Penitenciarul Gherla, măsuri dispuse prin încheierea penală nr. 317/C/19.03.2021 a Judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Cluj, pronunţată în dosarul nr. 1230/117/2021, prelungită şi menţinută ulterior. Măsurile vor fi verificate periodic, cel mult la 60 zile, potrivit art. 208 alin. (4) C.proc.pen. Potrivit art. 275 alin.(3) C.pr.pen. cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia", se arată în minuta instanței.

Inculpații Kinga, Frăguș și Buce au fost reținuți în urma a 11 percheziții comandate de către cei de la DIICOT Cluj, cu sprijinul celor de la BCCO Cluj-Napoca. 

„Din cercetări a reieșit faptul că, din anul 2020 și până în prezent, persoanele în cauză ar fi recrutat, transportat și găzduit mai multe femei din Satu Mare, în Cluj-Napoca, Arad, Baia Mare sau Satu Mare, unde le-ar fi determinat sau obligat la practicarea prostituției. 

Una dintre persoanele cercetate este bănuită de comercializarea substanțelor interzise, care ar fi fost consumate atât de cei în cauză, cât și de persoanele care ar fi practicat prostituția.

În urma perchezițiilor, polițiștii au descoperit și ridicat 13 telefoane mobile, 22 de cartele SIM, 2 memory stik-uri, 2 plicuri cu substanță  albă, 32 de plicuri cu urme de substanță albă, 2 bucăți de substanță solidă albă, un cântar de mare precizie, 3.300 de lei și mai multe înscrisuri”, arată cei de la BCCO Cluj-Napoca. 

coral