Sala de sport a Colegiului Național „Gheorghe Șincai”, care se află într-o clădire monument istoric a fost reabilitată. Primarul Emil Boc a bătut mingea în sală pentru a o inaugura.

Primăria Cluj-Napoca a făcut o investiție importată de 3.464.502 lei cu TVA pentru lucrările de consolidare și reabilitare ale sălii de sport a Colegiului Național „Gheorghe Șincai”.

Până la începerea anului școlar va fi obținută autorizația de funcționare ISU, astfel încât elevii să poată folosi noua sală de sport cu toate condițiile asigurate.

Obiectivul de investiții a inclus lucrări complexe de consolidare structurală, cu protecția, conservarea și restaurarea tuturor elementelor construcției prin folosirea de materiale compatibile sau similare cu cele existente, reabilitarea arhitecturală şi structurală, precum și dotarea sălii cu mobilier, tabele de marcaj și alte dotări corespunzătoare activităților sportive.

Lucrările efectuate au constat în:

– restaurarea clădirii prin refacerea anvelopei cu înlocuirea integrală a învelitorii

– reparația fațadelor

– consolidarea șarpantei

– refacere compartimentări interioare

– amenajări exterioare și lucrări conexe necesare eliminării neajunsurilor și degradărilor apărute la nivelul anvelopei clădirii.

 

„Susținerea educației este cea mai importantă prioritate a Primăriei Cluj-Napoca, astfel că municipalitatea continuă investițiile în școlile din municipiu, precum și susținerea programelor pentru elevi de la bugetul local și prin proiecte cu fonduri europene. Obiectivul este ca toți elevii clujeni să aibă parte de cele mai bune condiții pentru educație și să fie mereu în siguranță”, a declarat Emil Boc.

  coral