Un clujean intors in tara in cursul zilei de joi, 30 aprilie, dupa mai multi ani petrecuti in Germania, a avut parte de socul vietii când, după nenumărate ore pe drum, a ajuns "cazat" intr-un centru pentru persoanele venite din strainatate, de pe strada Nicolae Cristea nr 32, din cartierul clujean Marasti. De la mucuri de tigara, la voma pe jos, saltele mizerabile si gandaci, acestea au fost conditiile pe care le-au primit el si inca alte doua persoane pentru a petrece urmatoarele 14 zile de carantina obligatorie, in conditiile in care a petrecut ultimele aproape 24 de ore pe drum.

"După câțiva ani petrecuți in Germania ma hotărăsc sa ma întorc acasă, in România. Nu stau foarte mult pe gânduri(nu sunt genul)și ma pun pe drum, fiind la curent cu tot ce se întâmpla in România, fiind conștient cum merg “treburile” in România(nu prea merg)da asta e cu totul și cu totul alta poveste. Pe drum, totul decurge normal, lucrurile se mișcă bine, la intrare in Austria, totul normal, la intrare in Ungaria, la fel, nimic deosebit. Na când dai sa intri in România, aici e altceva, Dallas!!!! ‘", arata acesta intr-o postare pe facebook. 

"Bajetii’ dupa’ Anglia, “bajetii” cu bani, plus cateva zeci de bulgari, la fel de neinteresanți(da și aici e alta poveste) .Lumea grămada, așteaptă autocare, coloane de mașini, nu înțelege nimeni nimic(nici nu ți se explica). Mi se zice ca trebuie sa stau in carantina in judetul de care aparțin, de acord. După ce reușesc sa trec vama, după câteva ore, (da ce sa mai, vrei sa ajungi “acasă” )mi se zice sa ma așez frumos in coloana, da nu sti ce și cum, intrebi, fiecare zice ca nu de la el pleacă, ca pleacă de sus, bine-nțeles, ca la romani. Plec după alte câteva ore, însoțit de mașini de poliție și jandarmi ca sa ajung aici. După 24 de ore pe drum, ajung in carantina!!! Obosit, înfometat, nervi, stres…. toate cele. Na așa arată o camera de carantina in Cluj! Fără internet, fără televizor, închis in camera și cu dreptul sa ies peste 14 zile! De mâncat, abea mâine, ca azi nu se mai servește( n-am voie sa primesc mâncare de afara….n-am voie sa primesc nimic de afara mai exact)…. BUN VENIT IN ROMÂNIA!", mai arata clujeanul.

coral