Gheorghe Matiș, polițist în comuna Poieni, este acuzat că în după-masa zilei de vineri ar fi provocat un scandal de amploare într-un local din Huedin. Omul legii, aflat în timpul liber, ar fi condus băut până la local. În interior, acesta nu ar fi respectat măsurile anti covid, ar fi provocat un scandal și l-ar fi amenințat pe patron cu moartea. Pentru că nu ar fi fost servit cu alcool, agentul care nu respecta măsurile covid și-ar fi prezentat calitatea de om al legii și l-ar fi amenințat pe proprietar că îi închide afacerea. Inițial, reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Cluj au negat implicarea agentului în scandal, dar mai apoi s-au răzgândit și au demarat verificări. Reprezentanții localului au precizat că nu doresc să comenteze incidentul, informează INFO Huedin.

Potrivit INFO Huedin, scandalul a început vineri în jurul orei 17:00. Potrivit acestora, angajații se pregăteau de închidere, având în vedere noile restricții care spun că localurile se închid la ora 18:00.

„Aseara am fost martor eu si prietenii mei la un ceva socant. Ne aflam pe terasa deschisa a pizzeriei La Bucureateanul cand a venit politistul Ghita poreclit Hurdube de la Postul Poieni cu inca un baiat inauntru dupa ce sa inchis locul si au vrut sa cumpere bere dar patronul Bucuresteanul nu a vrut sa-i serveasca si le- a zis ca a inchis si ca nu poarta masca iar Ghita a sarit in sus si a inceput sa-l injure pe patron in toate felurile: Te omor f****e Dumnezo!!! Si a sarit sa-l loveasca pe Bucuresteanul care s-a tot ferit. Politistu era mort de beat si injura si urla in continu fara masca pe fata. Cu el era un baiat din Rachitele”, a transmis un martor la eveniment.

Potrivit martorilor, șirul amenințărilor ar fi continuat. La fața locului a ajuns și un echipaj de poliție, solicitat prin 112. Agenții l-ar fi scos cu greu pe colegul lor din localul public.

„Au venit cu masina la bar si Ghita s-a dat jos de pe locul soferului. Patronul a sunat la 112 si dupa ceva vreme au venit doi politisti cu masina . Stiu ca la unul i se spune Lulu si celalat e ungur si il cheama Tomy. Lulu il tot tragea pe Hurdube afara din bar dar asta nu vroia sa iasa si tot injura ca il doare in p**a de politie si de covid si tot injura de Dumnezeu. Bucuresteanul ii tot spunea sa ii fie rusine de ce face ca e politist iar Ghita urla ca pe el il doare in pa si ca ii inchide baru si ca il amendeaza si il f*e cand vrea el ca el e politist. Toata lumea a plecat repede de pe terasa. Cu greu lau scos politai pe Ghita afara din bar. Ghita se comporta asa cand este beat”, se mai arată în mesajul primit.

Reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Cluj au negat în primă fază implicarea agentului în scandal. Aceștia au precizat că doar un bărbat din Răchițele a fost implicat în incident. În momentul în care li s-a cerut răspuns scris și asumat privind neimplicarea agentului Gheorghe Matiș în scandal, aceiași reprezentanți ai IPJ Cluj au schimbat foaia și au spus că s-au demarat cercetări pe linie internă.

„În referire la aspectele sesizate, și anume, starea conflictuală pe care ar fi provocat-o un agent de poliție din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Huedin, aflat în afara orelor de program, în jurul orei 17.00, la un local public situat în orașul Huedin, menționăm faptul că la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj au fost dispuse verificări pe linie internă, la finalizarea cărora se vor dispune măsurile legale care se impun”, precizează reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Cluj.
Contactați pentru a verifica informațiile primite de la cititori, reprezentanții localului au precizat scurt: „Nu comentam!”.

Contactat telefonic pentru a comenta acuzațiile, Gheorghe Matiș nu a răspuns. Un eventual punct de vedere poate fi trimis prin opțiunile noastre de contact sau prin Biroul de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Cluj.

Dacă acuzațiile se adeveresc, agentul în cauză poate fi cercetat penal pentru tulburarea liniștii și ordinii publice, dar și pentru amenințare dacă patronul localului depune plângere. În situația unei cercetări penale, o eventuală cercetare disciplinară este suspendată până la soluționare laturii penale.

coral