Mai mulţi poliţişti au intervenit luni seară la un scandal în localitatea Bărbuleşti, Ialomiţa, după ce un bărbat care fugea de poliţişti s-a ascuns într-o curte.
Romii în curtea cărora a fugit şoferul beat au devenit violenţi cu forţele de ordine.
Poliţistii din Jilavele au vrut să oprească, în timpul unui filtru rutier, o maşină care mergea pe DN1D, din Urziceni către Bărbuleşti.
Şoferul nu a oprit la semnalul poliţiştilor, a mărit viteza şi a încercat să fugă, însă a fost prins de poliţişti în comuna Bărbuleşti.
În urma verificărilor a reieşit ca bărbatul în vârstă de 38 de ani este din localitatea Bărcăneşti şi nu are permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
În urma testării cu aparatul Drager, rezultatul a indicat o alcoolemie de 0.73 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Bărbatul a ajuns la sediul Poliţiei Urziceni şi i s-a întocmit un dosar penal pentru conducere fără permis şi conducere sub influenţa alcoolului, urmând să fie reţinut.
De asemenea atât bărbatul, cât şi o femeie care se afla în autotusim au primit o amendă totală de 20.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor ordonanţelor militare.
Șoferul se refugiase, inițial, în curtea unor rromi. La veferea forțelor de ordine, aceştia s-au aliat imediat cu fugarul și au devenit violenţi cu forţele de ordine, cerându-le să lase pistolul din mână:„Aţi venit aici să faceţi legea?”, se aude în înregistrare, după care o persoană ia la rost un poliţist: „Ce stai cu pistolul în mână?”.

coral