In timpul emisiunii ”Sinteza Zilei” de la Antena 3, Mircea Badea a povestit prin ce experienta neasteptata a trecut sotia sa, Carmen Bruma, atunci cind a dorit sa isi faca aprovizionarea la primele ore ale diminetii.

Surprinzator, foarte multi cetateni se aflau in fata magazinului respectiv, ceea ce ridica, din nou, semne de intrebare referitoare la modul in care percep romanii masurile restrictive impuse de autoritati si, mai ales, distantarea sociala despre care se vorbeste atat de mult. Bineinteles, Mircea Badea s-a aratat uimit de o astfel de situatie.

„La 8.00 fara zece, era in parcare (n.red. – Carmen Bruma). In usa supermarketului, 30 de cetateni sudati unii de altii. Nu stiu, sa nu plece de acolo, sa nu il rateze cand se deschide. Erau sudati! Colega de apartament sta in masina, nu se da jos. Se deschid usile la ora 8.00. Se duc aia 30. Intra acolo si, pana una, pana alta, mai e o situatie in care se imbulzeau aia 30. Si incepe sa ii certe. Zice „bai, nene, doi metri inseamna doi metri”. Erau si din astia de-ai locului, angajatii supermarketului, care nu aveau nicio strabatere nici aia”, a povestit Mircea Badea.

Mircea Badea: ”Nu ai ce sa faci cu astia care se sudeaza in usa magazinului”

Problema ridicata de Mircea Badea la ”Sinteza Zilei” nu poate fi tecuta cu vederea, in conditiile in care se incearca, prin masuri care restrictioneaza deplasarea locuitorilor, stoparea raspandirii infectiei cu COVID-19 care a facut, in Romania, 24 de victime. Numai ca oamenii nu inteleg, inca, gravitatea situatiei, iar numarul persoanelor infectate poate creste cu rapiditat.

„La un moment dat, vede ca a bagat clor. A vazut ca o doamna de la supermarket aranja clorul pe raft. Si ii zice: „Auziti, imi dati si mie voie sa iau cate bidoane am voie?”. Si ii zice: „Pai luati”. „Pai dati-va la o parte ca sa iau”. La casa, pune produsele pe banda si aia de la casa ii zice: „Haideti, doamna, veniti incoace!”. Ii zice: „Doamna, dvs. stiti sa numarati doi metri?” Si zice: „A da, da, aveti dreptate”. Cauza e pierduta, dupa parerea mea. Nu ai ce sa faci cu astia care se sudeaza in usa magazinului si bot in bot. Nu ai ce sa le explici, nu inteleg. Singurul lucru pe care poti sa il faci este sa te pazesti cat poti. Nu ai ce sa faci!”, a mai spus Mircea Badea.

coral