Localităţile din România intră rând pe rând sub restricţii după ce numărul cazurilor de Covid a explodat în ultimele zile. În aceste condiţii, sezonul nunţilor are de suferit.

Se închid restaurantele și cafenelele, iar nunţile şi botezurile sunt interzise, din nou, la Iaşi, dar şi în alte zone din ţară.

Autoritățile vin cu noi restricții în comuna Feleacu din Județul Cluj din cauza creșterii numărului de cazuri noi de COVID-19. Localitatea se situează la doar 7 km de reședința de județ, Cluj-Napoca, pe culmea dealului Feleacului.

Autoritățile clujene au adus la cunoștință oamenilor că incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile a depășit pragul de 3/1000 de locuitori. Rata este de 3.37, iar acum toți cei ai locului au noi măsuri de respectat începând de joi, 9 septembrie.

Organizarea activităților în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole, desfășurarea de festivaluri, activități recreative și sportive sunt interzise din data precizată. Mai mult decât atât, barurile, restaurantele, discotecile și cazinourile sunt închise și nu pot fi organizate evenimente private.

SCENARIU ROŞU şi la Cluj. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Cluj a decis în cursul săptămânii trecute o nouă serie de restricții pentru comuna Mărgău, după ce rata incidenței a depășit 12 la mia de locuitori.

SCENARIU ROŞU şi în Arad. Restricţii de circulaţie extinseşi  într-o localitate din Arad. Incidenţa a depăşit 10 la mia de locuitori! Începând de miercuri, în Igneşti, restricţiile de circulaţie pe timp de noapte se aplică toată săptămâna, nu doar în weekend.

La fel şi magazinele vor avea program până la ora 18.00 toată săptămâna. Incidenţa a crescut la 10,14 la mie.

Prima localitate din Arad cu restricţii a fost Dezna, unde luni incidenţa era de 5,31 la mie. Marţi este de 5,33. Aici, restricţiile de circulaţie pe timp de noapte sunt în vigoare doar în weekend.

În Igneşti, incidenţa era de 4,35 la mie, iar marţi a ajuns la 10,14, motiv pentru care Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Arad a decis extinderea restricţiilor tot timpul.

De la începutul pandemiei, în judeţul Arad au fost confirmate 24.040 cazuri de COVID, dintre care 18 în ultimele 24 de ore. În total, au fost înregistrate 978 de decese la bolnavi COVID. coral