Un clujean i-a adresat o scrisoare acidă primarului Emil Boc, care a spus că e plin de rable în Cluj-Napoca și mai bine ar folosi oamenii autobuzele.

”Domnule primar Emil Boc. Da, aveți dreptate că "e plin de rable pe toate trotuarele din cartierele orașului!". Da, și eu conduc o rablă de puțin peste nouă ani. Și până nu demult am condus una de peste douăzeci de ani. Știu, nu este ok. Știu, ar trebui să cumpăr o mașină nouă nouță să mai dau și eu o contribuție la societatea de consum. Dar oricât aș dori, nu pot să-l fac momentan. Momentan pentru mine rămâne un vis.

CITEȘTE ȘI:

Boc vrea să scoată mașinile din Cluj: „E plin de rable pe toate trotuarele din cartiere”

Da, mulțumesc din suflet pentru transportul în comun. Da, l-am folosit înainte de pandemie ori de câte ori am avut posibilitatea. Și da, mulțumesc și pentru pistele de biciclete. Și cu bicicleta am umblat destul. Dar am renunțat la bicicletă odată cu apariția benzilor speciale. Sunt cam forțate și nesigure. Și nu am chef ca un troleibuz să-mi sufle în ceafă în timp ce pedalez.

În schimb doresc să vă reamintesc ceva ce probabil ați uitat: în Cluj există și alte persoane în afara IT-știlor și a funcționarilor publici. Numai câteva exemple să vă dau: instalatori, electricieni, oameni care se ocupă de diferite reparații, cei care se ocupă de renovări, și lista se poate continua. Și acești oameni depind de mașină. Nu prea au cum căra sculele și materialele cu autobuzul. 

Plus vă atrag atenția că acești oameni de obicei nu au salariul unui angajat la primărie sau al unui IT-st. Ei nu își permit mașini noi nouțe.

Ați afirmat că "mașina se folosește pentru deplasările în afara orașului, să te duci în weekend, în deplasări neesențiale, dar pentru viața de zi cu zi, alternativele trebuie să fie mersul pe bicicletă, cu transportul în comun, combinat cu mersul pe jos sau cu forme de sharing. " Ok. Dar dacă acești oameni folosesc de exemplu taxiul să se deplaseze atunci lucrează degeaba.

Deci da, vă dau dreptate. Dar înțelegeți-ne și pe noi, cetățeni de categorie mai joasă, că avem nevoie de mașini. Noi suntem oamenii inverși: folosim mașina pentru a merge la lucru, iar în weekend mergem cu autobuzul să putem bea și noi liniștiți o bere pe o terasă în acest oraș "mirific". Adică puteam să bem înainte de pandemie…

Semnat: un Cârcotaș Civic”.

Interesant este faptul că primarul Emil Boc conduce de ani de zile aceeași mașină, un Peugeot 206 din 2007. 

CITEȘTE ȘI:

Ce avere are primarul Emil Boc? Are în conturi mai mulți bani decât avea în 2019

coral