Consiliul Județean Cluj a emis certificatul de urbanism necesar derulării proiectului de înființare a rețelelor de canalizare menajeră în satele Ghirișul Român și Chesău din comuna Mociu.

            Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Investițiile în extinderea rețelelor de apă și canalizare pentru locuitorii comunei Mociu continuă în ritm accelerat. După ce în vara acestui an am eliberat certificatele de urbanism pentru extinderea rețelelor de apă potabilă și canalizare în localitatea Mociu, respectiv pentru înființarea rețelei de apă în Ghirișul Român, acum a venit rândul altor două sate ale comunei să beneficieze de noi investiții edilitare”.

            În prezent, deși satele Ghirișul Român și Chesău beneficiază de un sistem centralizat de alimentare cu apă potabilă operat de Compania de Apă „Someș” S.A., ele nu dispun și de rețele de canalizare corespunzătoare, pentru colectarea și transportul apelor uzate.

În acest sens, pentru îmbunătățirea confortului locuitorilor din cele două localități, dar și pentru protejarea mediului înconjurător, Primăria comunei Mociu a inițiat un proiect de amenajare a unei rețele publice de canalizare. Conform proiectului, aceasta se va racorda la canalizarea existentă în localitatea Mociu, locație în care este amplasată și stația de epurare.

             

coral