Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tişe, a semnat certificatul de urbanism necesar derulării proiectului de extindere a rețelei de alimentare cu apă potabilă în satul Fodora, comuna Așchileu.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Peste doi km de conducte vor acoperi necesarul de apă potabilă pentru întreaga populație a acestei localități. În ceea ce ne privește, vom continua să sprijinim toate aceste proiecte întrucât e o chestiune de normalitate și de echitate ca un număr cât mai mare de clujeni să beneficieze de accesul la utilități”.  

În prezent, localitatea Fodora deține un sistem de alimentare cu apă care deservește, cu precădere, gospodăriile situate de-a lungul drumului județean 109.

Din dorința ca întreaga populație a acestei localități să fie racordată la apă, primăria comunei Așchileu a inițiat un proiect de extindere a rețelei și pe arterele laterale, respectiv pe străzile: 1, 2, Pe Părău, Peste Vale, Ulicioara și Ulița Mare.

Alimentarea rețelei se va realiza din rezervorul de acumulare existent în localitate și care deservește gospodăriile deja branșate. 

 

coral