Vremea se va încălzi semnificativ în următoarelor două săptămâni, după o perioadă în care temperaturile au scăzut drastic în întreaga țară, se arată în prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM) pentru perioada 7 – 20 octombrie.

Astfel, începând cu data de 9 octombrie, temperaturile maxime vor atinge şi 25 de grade Celsius, minimele vor ajunge până la 8-9 grade, însă condiţiile de apariţie a ploilor vor rămâne destul de ridicate aproape pe tot parcusul intervalului de prognoză.

În Transilvania, după două zile cu vreme deosebit de rece pentru această perioadă din an, când media temperaturilor maxime va fi de 11 grade, în următoarele două zile vremea se va încălzi, astfel încât pe 10 octombrie această medie se va situa în jurul valorii de 18 grade, uşor mai ridicată decât media climatologică specifică acestei date. Cu mici variaţii, de la o zi la alta, temperaturile maxime se vor menţine, în medie, în jurul a 19 grade până pe 15 octombrie. În ultimele zile de prognoză vremea se va răcori uşor, cu aproximativ 2 grade. Temperaturile minime vor fi scăzute în intervalul 7-9 octombrie, când media lor va fi de 0 – 3 grade. Ulterior, până la sfârşitul celor două săptămâni, media temperaturilor minime va creşte uşor, fiind cuprinsă între 4 şi 7 grade. Se vor semnala precipitaţii slabe, mai ales ploi, cu probabilitatea mai ridicată de apariţie în prima zi, în intervalul 10-12 octombrie şi în unele zile din a doua săptămână.

În zona Maramureşului, vor fi două zile cu vreme deosebit de rece pentru această perioadă din an (7 şi 8 octombrie), când media temperaturilor maxime va fi de 11 grade, în următoarele zile vremea se va încălzi treptat, astfel încât pe 14 octombrie această medie se va situa în jurul valorii de 21 de grade Celsius, mai ridicată decât norma climatologică specifică acestei date. Deşi vremea se va răcori uşor în ultimele zile de prognoză, temperaturile maxime se vor menţine, în medie, în jurul a 19 grade Celsius. Temperaturile minime vor fi scăzute în intervalul 7-9 octombrie, când media lor va fi de 0 – 2 grade. Până la sfârşitul celor două săptămâni, media temperaturilor minime va fi în creştere, fiind cuprinsă între 5 şi 8 grade. Se vor semnala precipitaţii slabe, mai ales ploi, cu probabilitatea mai ridicată de apariţie în prima zi, în intervalul 10-12 octombrie şi în unele zile din a doua săptămână.

coral