Simona Halep a participat, marti seara, la Cina Campionilor de la Paris, organizata de ITF si in cadrul careia jucatoarea romana a primit titlul de campioana mondiala in 2018.

“Este o mare omoare sa fiu aici, in aceasta seara, este foarte emotionant, abia astept sa ma bucur de aceasta seara. Am amintiri frumoase de anul trecut, am ridicat trofeul, primul de grand slam, asa ca sunt foarte fericita ca am revenit si joc in sferturile de finala aici. E devreme sa ma gandesc la al doiela titlu, sunt concentrata pe turul urmator si apoi vom vedea. Castigarea trofeului de la Roland Garros a fost importanta pentru ca pierdusem trei finale anterior si doream sa castig ceva mare, un grand slam. Acum sunt fericita, sunt relaxata, ma bucur mai mult de timpul petrecut pe teren si in afara lui”, a declarat Halep.

Simona Halep, locul I WTA, si sarbul Novak Djokovici, locul I ATP, au fost desemnati, la finalul anului trecut, campioni mondiali de Federatia Internationala de Tenis (ITF).

Djokovici primeste pentru a sase oara in cariera acest titlu din partea ITF, in timp ce pentru Simona Halep este o premiera. Desi jucatoarea romana a fost numarul 1 mondial si la finalul anului 2017, campioana mondiala, in viziunea forului international, a fost spaniola Garbine Muguruza.

ITF acorda aceste titluri pe baza un sistem care tine cont de rezultatele de-a lungul anului, dar in care o pondere speciala o au turneele de grand slam si cele doua competitii pe echipe, Cupa Davis si Cupa Federatiei.

Laureatii isi primesc distinctiile la Cina Campionilor Mondiali, eveniment organziat de obicei la Paris, in timpul turneului de la Roland Garros.

Simona Halep, locul 3 WTA, o va intalni pe jucatoarea americana Amanda Anisimova, locul 51 mondial, miercuri, de la ora 15.00, in sferturile de finala de la Roland Garros. Meciul este primul de pe arena centrala Philippe Chatrier.

coral