Jandarmii l-au amendat pe un simpatizant AUR pentru nepurtarea măștii în timpul unui miting desfășurat marți la Cluj. Acesta are de plătit o amendă de 1.500 de lei pentru că a refuzat să poarte mască în spațiul public, potrivit monitorulcj.ro

Prevederile legale în vigoare prevăd obligativitatea purtării măștii, pe nas și pe gură, de către toate persoanele care au împlinit 5 ani, atât în spațiile publice închise, cât și în cele deschise.

Miting AUR la Cluj. Zeci de persoane s-au întâlnit cu George Simion

Liderul AUR, George Simion, a fost prezent marți la Cluj, în Piața Mihai Viteazu, unde a mulțumit susținătorilor partidului său. Circa 60 de persoane au participat la întâlnire.

Întâlnirea cu simpatizanții AUR a fost programată de la ora 12, în Piața Mihai Viteazu din Cluj-Napoca. Încă de la 11:30, susținătorii au început să apară în zonă, purtând fulare marcate cu inițialele partidului sau steaguri tricolore. Câțiva jandarmi au patrulat prin piață, cerându-le oamenilor prezenți să păstreze distanța între ei și să poarte mască.

George Simion i-a îndemnat pe participanții la miting să poarte masca și să păstreze distanța între ei, astfel încât să nu dea „prilejul unora să comită abuzuri”. El nu a purtat deloc masca în timpul discursului, însă a pus-o la finalul acestuia.

coral