Sindicatului Independent al Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj solicită public, printr-o informare de presă remisă pe adresa redacției, domnului Președinte al Consiliului Județean Cluj Alin Păunel Tișe, încetarea acțiunilor de dezinformare a opiniei publice, de denigrare a activității angajaților și de manipulare a Sindicatului prin afirmații total neadevărate legate de activitatea desfășurată la Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj:

"Ați început încă din anul 2017, odată cu întâlnirea dintre reprezentanții sindicatului și ai conducerii Consiliului Județean Cluj, întâlnire la care ați acuzat / afirmat că la aeroport se rup procese verbale.

Ținem să vă comunicăm că prin Ordonanța Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj din 24 iunie 2019 s-a constatat: “(…) Din actele de urmărire penală efectuate în cauză rezultă că fapta nu există și având în vedere motivele de fapt și de drept menționate în referatul cu propunere de clasare din 04.06.2019.”, drept urmare s-a dispus clasarea cauzei având ca obiect infracțiunea de sustragere sau distrugere de înscrisuri.

Mai mult, în Referatul cu propunerea de clasare se menționează: ”Din actele de urmărire penală efectuate rezultă că, fapta de sustragere sau distrugere de înscrisuri … nu exită, afirmațiile publice ale Președintelui Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, nu au fost confirmate de cercetările efectuate în cauză, respectiv audieri martori și predări de documente și nici nu au fost lămurite sau întărite cu ocazia audierii Președintelui Consiliului Județean Cluj, Tișe Alin.

Continuați cu afirmații mincinoase legate de capacitatea portantă a pistei de decolare – aterizare, susținând că valoarea PCN-ului este de 66, fără a avea o expertiză în acest sens sau fără a fi specialist în acest domeniu.

Aeroportul Cluj a pus la dispoziția Consiliului Județean Cluj expertiza privind determinarea capacității portante a pistei de unde rezultă că aceasta are o valoare mult mai mare (114) decât cea prevăzută în proiectul tehnic (105).

De pe site-ul Consiliului Județean Cluj am aflat că doriți contractarea serviciilor de expertizare a pistei de decolare – aterizare, deși v-am pus la dispoziție expertizele efectuate de către firme autorizare / specializate în domeniu și acceptate de către Autoritatea Aeronautică Civilă Română prin certificarea aerodromului. Doriți repetarea scenariului de la expertizarea platformei Apron 4 prin atribuirea contractului unui nespeciaslist în domeniu?? ( a se vedea experiența S.C. INGRUT S.R.L.!)

Pe banii cui, domnule Președinte?
Atenție la cheltuirea banului public!"

coral