Platforma România Curată a publicat dovezi că este atacată de instituțiile statului. Potrivit româniacurată.ro, atacurile au venit de la STS şi MApN.

Publicăm integral articolul „STS, ne lăsați și pe noi să trăim?”

„De o bună perioadă, dar mai ales în ultimele zile, platforma România Curată este ținta unor atacuri amatoricești dar numeroase de tipul DDoS și XMLRPC, menite să țină cât mai mult site-ul nostru offline. Le spunem amatoricești fiindcă nu a fost greu să ne dăm seama de unde vin aceste atacuri.

Treaba principală o făceau niște proxy-uri din China, Vietnam, Nigeria, Olanda, Franța, Argentina și câteva țări bananiere, iar printre acele rafale de accesări în cascadă am identificat IP-ul de la STS, și anume 213.177.17.110 – client.stsisp.ro, adică fix U.M. 0319 (Serviciul de Telecomunicatii Speciale București). Acest IP ne-a accesat site-ul de 73 de ori în ultima lună, generând cu acele vizite 735 de afișări.

Azi-noapte, la ora 2, STS ne verifica dacă mai „trăim” printre atacurile unui IP din Oradea (pe care l-am blocat atunci).

Tot aseară, la scurt timp după, la ora 3 noaptea, după ce am reușit să izolăm IP-urile externe care ne-au asaltat în ultimele zile, ne-au verificat și cei de la MApN.

2.488 de accesări de la acest IP al MApN am primit în ultima lună, traficul totalizând doar 28 de MB, deci nu accesau articole, ci scripturi și alte chestiuni ascunse de pe server astfel încât să încarce procesorul și să ne dea jos platforma prin folosirea resurselor dedicate.

Treabă multă la Ministerul Apărării Naționale! În loc să se ocupe de ale lor, ne stresează scripturile de pe site-ul nostru.

Alt campion la numărul de accesări dubioase ale serverului nostru din ultima lună este 89.238.255.34, cu 8.003 accesări și tot atâtea pagini (trafic de doar 23 MB cumulat, deci aceeași rețetă). Acesta aparține Euroweb Romania SA, firmă contractată de STS în mai multe rânduri în ultimii ani pentru „servicii de conexiune internet de mare capacitate” în valoare de peste 2,5 milioane lei. Acum vedem și noi la ce folosește STS acea mare capacitate.

Conform portalului AbuseIPDB, o bază de date open source care dă în vileag adresele IP angrenate în astfel de atacuri la nivel internațional, adresa IP a firmei contractate de STS se regăsește pe mai multe liste negre pentru atacurile DDoS și XMLRPC.

Le recomandăm celor din STS și MApN să își vadă de ale lor, căci ceea ce au încercat ei în ultimele zile este un atac indirect la libertatea presei, folosind resursele statului pentru scopuri ce depășesc atribuțiile lor legale și constituționale.

Datele expuse mai sus pot fi verificate atât online, cât și la providerul nostru, RoHost”, scriu cei de la România Curată.

Sursa: gazetadecluj.ro

Sursa:  coral