După Institutul "Matei Balș", a venit rândul Spitalului "Victor Babeș" să fie asaltat de bolnavi de coronavirus. Medicul Simin Aysel Florescu atrage atenția că a crescut numărul pacienților spitalizați, iar asta va duce la depășirea capacității unității sanitare.

de frica sancțiunilor

„Ne-am apropiat de capacitatea maximă ca număr de pacienți. Numărul de cazuri în comunitate e din ce în ce mai mare, numărul de cazuri din diverse focare e din ce în ce mai mare, iar asta duce la creșterea numărului de pacienți spitalizați.

În curând vom depăși capacitatea maximă. Nu mai putem acoperi ritmul internare-externare. Numărul celor care vin e din ce în ce mai mare decât al celor pe care îi externăm.

Sunt câteva zeci de persoane zilnic.

Trendul numărului de pacienți internați e crescător.

Numărul actual de pacienți e ca în vremurile de la începutul pandemiei.

Trebuie să realizăm că acest număr de persane infectate este cauzat de lăsarea jos a gărzii, nu se mai respectă regulile de bază, dacă din ce în ce mai mulți nu le respectă, rezultatul se vede.

E un număr constant crescător de oameni care vin, ar trebui să dea de gândit pentru a lua măsuri de responsabilitate individuală. Să respectăm regulile pe care le tot recităm de milioane de ori de când a început această pandemie, să nu le considerăm derizorii!”, a spus la Digi24 medicul Simin Aysel Florescu.

coral