La Petroșani, mai mulți profesori universitari care au chiar şi titlul de doctor sunt studenți, la licență, în propria universitate.

Gazeta de dimineaţă dezvăluie că una dintre profesoare predă la grupa din care face parte.

Publicaţia locală a descoperit că 10 angajați ai Universității Petroșani (UPET), cadre didactice sau angajați din aparatul administrativ, au devenit studenți într-o grupă care pregătește viitori ingineri minieri.

Per total, nouă doctori în minerit se specializează în minerit.

Cotidianul citat a vorbit cu Mihaela Postolache, cadru universitar la UPET și ”boboc în anul al treilea”.

Explicaţiile ei nu mai au nevoie de niciun comentariu:

"Oricum eu demult voiam să parcurg această specializare, dar na, cu timpul, știți cum, vine mintea un pic mai târziu".

"La această specializare, sau în cadrul Facultății de Mine, am multe cursuri în specialitate, în specialitate gen, pentru Facultatea de Mine, prospecțiuni și explorări, geostatistică. Sunt mai multe și ele sunt adiacente altor discipline pe care le pot parcurge, dacă merg și frecventez acele cursuri. Înțelegeți? Eu mă pot perfecționa pe disciplinele pe care eu le predau".

"Eu am ore, dar eu nu îmi predau mie. Terminând profilul de Geologie, aceste ore mi se echivalează. Deci eu nu îmi predau mie, eu nu dau examen cu mine. Înțelegeți ce spun? La orele la care eu am cursuri, înțelegeți? La grupa aceasta eu am cursuri, dar mi se echivalează pentru că eu am mai făcut o dată la specializarea de Geologie".

"Am înțeles că marea majoritate (dintre colegii profesori care sunt şi studenţi – n.red.) nu sunt ingineri și ei probabil s-au înscris pentru a… N-am stat să discut cu fiecare în parte, dar ce gândesc eu… Mă gândesc că s-au înscris să obțină acest titlu de ingineri. Eu așa cred. Repet, nu am stat de vorbă cu ceilalți colegi".

Publicaţia citată menţionează că nu e prima dată când grupele de studenți de la UPET sunt încărcate cu angajați sau profesori, pentru ca anumite specializări să fie menținute artificial, pe banii statului, iar unii profesori să nu-și piardă orele. coral