Telefonul de pe care a fost sunat bunicul Luizei, în urmă cu trei luni, și care avea o cartelă prepay, a fost monitorizat de DIICOT Craiova din luna iunie, dar nu i-au identificat proprietarul până pe 26 iulie, când l-au găsit acasă la criminal.

După ce Luiza Melencu, fata de 18 ani din comuna Dioşti, a fost răpită pe 14 aprilie, bunicul ei a primit un telefon în care era asigurat că este bine și că pleacă în străinătate.

Când dosarul a fost transferat de la Parchet la DIICOT Craiova, pe data de 5 iunie, procurorii au început cercetările și au căutat pe teren de unde au fost cumpărate telefonul si cartela prepay respective.

    „Au ajuns la un vânzător din târg și la un om care vindea telefoane și cartele, dar nu l-au putut identifica pe clientul care le-a cumpărat”, a explicat pentru Libertatea o sursă judiciară.

Din acel moment, telefonul nu a mai fost folosit, susține aceeași sursă.

    „DIICOT Craiova a lucrat la dosarul Luizei aproape în fiecare zi și e o minciună când se spune că nu s-a făcut nimic. De exemplu, în privința mașinii Renault Megane pe care o suspectau, au trimis fotografia la specialiștii criminologi, încercând să fie mărită, ca să afle numărul de înmatriculare, ceea ce nu a fost posibil”.

DIICOT Craiova nu a recunoscut până astăzi faptul că avea suspiciuni în ceea ce-l privește pe Gheorghe Dincă, pentru că nu-l identificase pe el, ci avea mașina fără număr și, aflăm astăzi cu toții, unul dintre telefoanele sale!

E neclar în acest moment dacă Gheorghe Dincă a folosit telefonul din cazul bunicului Luizei și în cazul Alexandrei, când a sunat-o pe mamă.

Cert este însă că în momentul în care au intrat în casă, procurorii au descoperit „cel puțin trei telefoane”, dintre care unul exista în baza de date a cazului Luizei.

coral