A fost acuzata de complicitate la luare de mita si spalare de bani intr-un dosar in care si tatal ei era implicat. Fosta prezentatoare a TVR, Ema Pendiuc a fost condamnata la 5 ani de inchisoare, insa decizia nu este definitiva si poate fi contestata la Curtea de Apel Bucuresti.

Tatal fostei prezentatoare a TVR, fostul primar al orasului Pitesti, Tudor Pendiuc, a fost condamnat – potrivit informatiilor furnizate de ziare.com – la 8 ani de inchisoare in dosarul ”Publitrans”, unde a fost vorba despre achizitionarea a 80 de autobuze. Sentinta a fost data de Tribunalul Bucuresti si nu este definitiva, putand fi contestata la Curtea de Apel Bucuresti.

Mai mult, conform sursei precizate mai sus, Emei Pendiuc i-a fost confiscat apartamentul primit ”mita” de la tatal sau. E vorba despre un caz care se afla pe rolul instantelor de aproape cinci ani, inca din luna martie a anului 2015. Unul dintre cei mai longevivi politicieni romani dupa Revolutia din 1989, Tudor Pendiuc a fost primar al orasului Pitesti timp de 6 mandate, din 1992 pana in 2016.

Cea mai recenta colaborare a Emei Pendiuc cu televiziunea publica a fost in vara anului trecut, atunci cand a realizat o serie de 10 editii ale emisiunii Drumul succesului, difuzata in weekend. Reprezentantii TVR au declarat, pentru paginademedia.ro, ca Ema Pendiuc nu mai are niciun fel de colaborare cu postul public de televiziune.

coral