Un șofer a fost depistat aproape de comă alcoolică la volan, duminică seara, pe cel mai periculos drum din Cluj, pe cea mai aglomerată porțiune de drum din țară.

Puțin a lipsit ca lucrurile să se încheie cu o tragedie, căci șoferul, un bărbat de 49 de ani din Cluj-Napoca, a fost oprit de polițiști seara după ora 19 pe cel mai periculos drum din Cluj, DN1E60, deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Polițiștii l-au testat cu aparatul etilotest, care a arătat o concentraţie de peste 1.30 mg/l alcool pur în aerul expirat – adică dublu în sânge, aproape de comă alcoolică, considerată de la o concentrație de 2,5 mg/l în sânge. Șoferul a fost depistat pe sectorul de drum dintre Cluj-Napoca și Florești, considerat cel mai aglomerat sector de drum din toată România.

Bărbatul a fost dus la spital pentru recoltarea probelor biologice și are dosar penal pentru infracțiunea de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Să menționăm, DN1 E60 este cel mai periculos drum din județul Cluj, cu cele mai multe accidente grave și mortale înregistrate. Este și drumul cel mai aglomerat din județ, cu o porțiune, cea dintre Cluj-Napoca și Florești, considerată cea mai aglomerată din întreaga țară.

coral