Soldații ruși fac prăpăd în Ucraina. Informații îngrozitoare despre unde au dus mii de copii ucraineni, care au fost răpiți de forțele lui Vladimir Putin. Copiii ar fi fost duși în Rusia, așa după cum susțin oficiali din Kiev. Informația a fost dată de ministerul de Externe ucrainean, însă nu a fost confirmată și nici infirmată de Moscova.

Ucraina se plânge că mii de copii au fost răpiți. Unde ar fi fost duși aceștia

Ministerul de Externe al Ucrainei a declarat anunțat că 2.389 de copii au fost transportați peste graniță din regiunile estice Donețk și Luhansk, conform independent.co.uk.

„Acesta nu este asistență. Este o răpire”, a scris pe Twitter ambasada Americii la Kiev, citând ministerul. De asemenea, ministerul a numit-o o „încălcare gravă a dreptului internațional”.

Alte mii de rezidenți ai Mariupolului ar fi fost deportați în Rusia

Chiar dacă nu a putut fi verificată până în prezent, afirmația vine după ce autoritățile din Mariupol au declarat că mii de rezidenți au fost deportați forțat în Rusia. În plus, Rusia ar fi plănuit să răpească pe ucrainenii care protestează împotriva forțelor ruse și să-i ducă peste granița rusă.

Între timp, Moscova continuă asedierea orașelor din toată Ucraina, inclusiv Mariupol, oraș care a fost în mare parte distrus după mai bine de trei săptămâni de bombardamente ale armatei ruse.

Rușii au lovit de pe mare un arsenal militar ucrainean

În schimb, armata rusă a anunțat că a lovit un arsenal militar situat în nord-vestul Ucrainei cu rachete lansate de pe mare.

„În seara zilei de 22 martie, armele maritime de înaltă precizie, cu rază lungă de acțiune, au vizat un arsenal din satul Orzhiv, la 14 kilometri nord-vest de orașul Rivne. Ca urmare a atacului, un mare arsenal de arme și echipamente militare ale trupelor ucrainene, inclusiv cele primite din țările occidentale, a fost distrus”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konașenkov, conform CNN.

Rușii avansează greu

Chiar și așa, forțele ruse nu reușesc să avanseze în Ucraina, în ciuda bombardamentelor puternice ale orașelor și satelor, susține cancelarul german Olaf Scholz.

„Ofensiva lui Putin este blocată în ciuda tuturor distrugerilor zilnice”, le-a spus Olaf Scholz politicienilor germani, adăugând că Vladimir Putin  trebuie să audă adevărul , să oprească luptele și să încerce să găsească o soluție diplomatică, notează BBC.

Germania așteaptă refugiați ucraineni

Războiul, a mai spus Olaf Scholz, nu distruge doar Ucraina,  ci și viitorul Rusiei.  Totodată, avertizând Moscova cu privire la noi pedepse, cancelarul german a spus că „măsurile nu ar trebui să rănească statele europene mai tare decât conducerea rusă”.

Liderul german a mai subliniat că ucrainenii „se pot baza pe Germania” și că refugiații sunt bineveniți în Germania. coral