Un soldat rus povestește cum a scăpat din măcelul de la Makiivka, din regiunea Lugansk. Acesta este printre cei 29 de supraviețuitori, dintr-un batalion de 570, potrivit Ukraine Today. 

Aproape un întreg batalion de soldați ruși a fost măcelărit în apropierea localității ucrainene Makiivka. Unul dintre supraviețuitori a povestit cum au fost "aruncați" pe linia frontului cu "doar trei lopeți" și puși să sape tranșee. Dimineața au fost bombardați, iar din 570, "doar 29 au rezistat, iar 12 sunt răniți".  

Alexei Agafonov e povestit că a fost instruit în unitatea militară 2079. Comandantul batalionului mobilizat le-a spus că vor fi trimiși în regiunea Svatovo, în Lugansk, la 15 kilometri de linia frontului, a spus Agafonov.  Însă, în noaptea de 2 noiembrie, batalionul a fost adus pe linia de contact. Soldaților li s-a ordonat să sape tranșee și să țină linia de apărare.

"Am fost aruncați acolo, ne-au spus să săpăm tranșee, aveam trei lopeți pentru tot batalionul. Nu aveam deloc echipament. Am săpat cât am putut, iar dimineața au început bombardamentele, artilerie, mortiere, drone. Am fost împușcați pur și simplu. 

Când totul a început, ofițerii au fugit imediat. Printre bombardamente am încercat să săpăm în continuare, dar dronele ne-au reperat imediat și pur și simplu ne-au împușcat. Din 570 de oameni, 29 au supraviețuit, 12 sunt răniți, restul nu mai sunt", a spus Agafonov.

Agafonov a adăugat că înainte de asta, cel puțin încă un batalion fusese învins în același loc. El a povestit că a văzut zeci de cadavre. "La televizor arată că totul este frumos, dar de fapt, aici, în regiunea Lugansk, cei mobilizați sunt aruncați în față, iar când am plecat de acolo am văzut că soldații cu contract și voluntarii stăteau pe a treia linie și trimiteau pe cei mobilizați în față", a mai spus Agafonov.

coral