Adrian Streinu-Cercel, directorul Institutului „Matei Balș” din București, este de părere că autoritățile au la îndemână câteva metode pentru a reduce cât mai mult numărul de cazuri noi de îmbolnăvire cu noul coronavirus, dar care nu sunt puse în aplicare. Despre ce este vorba?

Ce spune Adrian Streinu-Cercel despre vaccinarea populației și ce metode propune pentru a pune capăt pandemiei de coronavirus?

Directorul Institutului Matei Balș din Capitală consideră că un prim pas pentru a câștiga lupta împotriva noului coronavirus este testarea în masă a populației, lucru care nu se întâmplă în prezent în România. Mai mult decât atât, Adrian Streinul-Cercel atrage atenția că o metodă eficientă pentru a stopa pandemia de coronavirus ar fi folosirea anticorpilor monoclonali.

”Prima intervenție în epidemie este să testăm. Nu facem acest lucru. Nu înțeleg de ce nu facem acest lucru, de ce nu testăm în stradă. Alții au făcut-o. Și cu rezultate minunate. A doua intervenție este folosirea anticorpilor monoclonali, care să oprească pandemia. Noi dacă am împrăștia acești anticorpi monoclonali în 70% din populație, în două săptămâni nu am mai vorbi de incidența SARS-CoV-2 în circulație în România. Și a treia intervenție este vaccinarea.”, a precizat Adrian Streinu-Cercel, directorul Institutului Matei Balș din Capitală, potrivit libertatea.ro.

Cea de-a treia măsură propusă de Adrian Streinu-Cercel este vaccinarea. Acesta i-a criticat dur pe toți cei care nu sunt de acord cu vaccinarea, afirmând că aceste persoane ar trebui să își asume decesele cauzate de COVID-19 în România.

”Cei care se ocupă de denigrarea vaccinurilor ar trebui să tacă din gură în momentul de față. Pentru că dacă nu tac din gură în momentul de față, ar trebui să își asume morții. Este o greșeală enormă ca, în contextul în care toată lumea se chinuie să găsească un vaccin, să vii și să ridici probleme și dubii cu privire la acesta. Trebuie să citești cam cum sunt făcute aceste vaccinuri.”, a adăugat Adrian Streinu-Cercel.

coral