Soprana Smaranda Drăghici-Pâslaru s-a stins din viață la 35 de ani după ce s-a luptat ani în șir cu o boală grea.

Anunțul trist a fost făcut de către Teatrul Național de Operă și Balet Oleg Danovski din Constanța, loc în care activa soprana.

” Smaranda a fost prietena pe care oricine și-ar dori-o alături. A fost fiica și sora care și-a iubit și și-a respectat enorm familia. A fost artista de care ar avea nevoie orice teatru de pe această lume, a fost vocea care a apropiat-o de Corul Îngerilor. Smaranda a fost o mare artistă plină de modestie, colega gata să ajute oricând, pe oricine și pe toți laolaltă, a fost o adiere cu tăria unei stânci. Sincere condoleanțe familiei răpuse de durere și tuturor celor ce au iubit-o! Și Dumnezeu să îi odihnească sufletul în Pace și Fericire în Veșnica Sa Împărăție!”,  se arată în mesajul distribuit de către reprezentanții Teatrului Național de Operă și Balet Oleg Danovski. 

„ Este greu să vezi şi să accepţi, cum oameni tineri, talentaţi, pozitivi, cu o atitudine corectă faţă de ceilalţi, cu potenţial de a schimba prin contribuţia lor existenţială, în bine, acest cotidian condiţionat, pe care îl chemăm 'viaţă', părăsesc această lume. O fiinţă mereu senină şi delicată, dar muncitoare, tenace, o tânără dedicată vocaţiei sale, cu multiple posibilităţi de exprimare în creaţie artistică, pe care o cunosc şi o apreciez încă de pe vremea când mi-a fost elevă, s- a stins, luptând cu un diagnostic implacabil. Condoleanţe familiei îndurerate, părinţilor Reghina Drăghici, soţului, prietenilor apropiaţi! Va trăi în amintirea veşnică a celor care au cunoscut- o! Dumnezeu să te odihnească, în Pace şi Lumină, Smaranda Pâslaru Drăghici!“, a transmis pianista Andreea Bratu.

Smaranda Drăghici-Pâslaru s-a născut pe data de 4 august 1986, la Constanța. A absolvit Colegiul Naţional de Arte Regina Maria din Constanţa (secţia Muzică- canto şi pian), apoi Conservatorul. După finalizarea studiilor a revenit în orașul natal pentru a-i bucura pe constănțeni cu vocea sa deosebită.

Cei ce vor să îi aducă un ultim omagiu sopranei sunt așteptați la Casa Albastră din Constanța. Smaranda va fi condusă pe ultimul drum miercuri, 2 februarie 2022, potrivit știrilekanald.ro.

coral