Cele doua lucuri care ”nu se leaga” in opinia lui Sorin Ovidiu Balan sunt cele care au pus de altfel multe semne de intrebari. Iar concluzia lui Balan este ca fata nu ar fi fost ucisa, ci rapita de o retea de trafic de persoane.

Primul lucru care l-a facut pe jurnalist sa mearga pe aceasta ipoteza este faptul ca Gheorghe Dinca s-ar fi dus sa cumpere o crema pentru ranile Alexandrei. „Am aflat ca Alexandra a dat de fapt 5 telefoane la 112. Am aflat ca in timpul penultimei convorbiri, Alexandra a spus despre criminal ca acesta "s-a dus la farmacie sa-i cumpere alifie pentru ranile de la incheieturile mainilor cauzate de faptul ca era legata". Poftim???? Deci psihopatul se dusese la farmacie sa cumpere alifie pentru ranile de la incheieturile Alexandrei!!!

Hai sa va spun un lucru: in toata istoria criminalisticii nu exista un caz de psihopat pedofil care sa se fi dus sa cumpere alifie pentru a trata niste rani superficiale ale victimei! Un criminal psihopat nu se gandeste la asa ceva, pentru ca in mintea lui bolnava, el isi rapeste victima tocmai pentru a-i cauza suferinta fizica, nu pentru a-i obloji ranile. Un criminal psihopat/pedofil nu e capabil de empatie cu victima, nu are un asemenea modus operandi.  In cazul Alexandrei, criminalul pare interesat de cum arata Alexandra ceea ce ce nu are decat o singura explicatie: casa criminalului nu era destinatia finala a rapirii Alexandrei iar ea trebuia sa arate bine pentru "beneficiarul" ultim. Asta inseamna ca rapirea Alexandrei a fost facuta de o retea de trafic de persoane care cuprinde politisti din Caracal, judecatori, procurori si politicieni. Asta explica si de ce statul roman a intarziat sa intervina si de ce procurorul i-a tinut la poarta pe politistii care voiau sa intre peste criminal. De fapt, au dat timp retelei de trafic sa o faca disparuta pe Alexandra”, a afirmat Sorin ovidiu Balan.

Cel de-al doilea element care da de gandit este arderea cadavrului. Jurnalistul a vorbit, la o emisiune tv, cum a fost posibil ca un corp sa arda intr-o curte fara ca sa ramana vreo urma si fara ca cineva din apropiere sa simta.

”Va propun un experiment: incercati sa dati foc unei gaini in curtea din spatele casei si vedeti cam cat timp si cat combustibil trebuie pentru a o calcina complet. Voi credeti ca politistii si vecinii de la poarta nu ar fi vazut fumul ridicat de la arderea unor cadavre umane???? Nu se poate sa nu se fi simtit mirosul de carne arsa in zona!”, a precizat jurnalistul de investigatii.

coral