Printesa Haya Al Hussein, sotia seicului din Dubai, Mohammed bin Rashid al-Maktoum, a fugit din Emiratele Arabe Unite impreuna cu cei doi copii ai sai si cu o suma mare de bani, noteaza presa internationala.

Printesa, in varsta de 45 de ani, a fugit la Londra cu 31 de milioane de lire sterline pentru a pune capat mariajul ei cu seicul Mohammed bin Rashid al-Maktoum, informeaza mirror.co.uk.

Femeia a fost ajutata sa fuga de un diplomat german. Alte publicatii noteaza ca printesa ar fi fugit chiar in Germania, acolo unde ea ar fi cerut azil si ar fi depus deja actele pentru divort.

De asemenea, incidentul ar fi provocat o criza diplomatica intre Germania si Emiratele Arabe, unde Mohammed bin Rashid al-Maktoum este vicepresedinte si prim-ministru, precum si conducatorul orasului Dubai.

Seicul ar fi cerut autoritatilor din Berlin sa o inapoieze pe printesa si pe copiii acestora. Insa, oficialii au refuzat, aceasta fiind sub protectia fortelor de ordine. Informatiile nu au fost insa confirmate oficial.

Printesa Haya s-a casatorit cu seicul orasului Dubai in anul 2004. Recent, Mohammed bin Rashid al-Maktoum ar fi acuzat-o pe sotia lui de infidelitate.

Potrivit publicatiei The Daily Beast, Printesa Haya, care este sora Regelui Iordaniei si sora vitrega a actualului rege al Abdullah al II-lea, a fugit in secret cu fiul ei, Zayed in varsta de 7 ani si fiica sa, Al Jalila, in varsta de 11 ani.

Anul trecut, Printesa Latifa, fiica Seicului, a fugit si ea din Dubai si a explicat motivele printr-o filmare pe Youtube, in care acuza familia regala de tortura.

Cazul printesei Latifa a atras, inclusiv, atentia organizatiei pentru apararea drepturilor omului, Human Rights Watch, care a cerut explicatii autoritatilor din Dubai cu privire la soarta printesei.

coral