Clujul va găzdui în perioada 14-18 octombrie 2019 cea de-a 18-a ediție a Festivalului Internațional „Puck”, eveniment organizat de către Teatrul de Păpuși ,,Puck”, instituție de cultură din subordinea Consiliului Județean Cluj, care va aduce în fața publicului spectacole de teatru și artiști din șapte țări: Canada, Japonia, Spania, Grecia, Ungaria, Italia și România.

Spectacolele vor fi prezentate pe scenele Casei de Cultură a Studenților, a Teatrului Național și Operei Naționale Române, Academiei Naționale de Muzică ,,Gheorghe Dima”, Universității „Babeș-Bolyai” (U.B.B.), Universității Sapientia și Teatrului de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca.

Pe lângă spectacolele artiștilor și trupelor din program, vor avea loc și reprezentații ale studenților de la Facultatea de Teatru și Film din cadrul U.B.B., Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografica (U.N.A.T.C.) I. L. Caragiale din București, Universitatea de Artă Teatrală și Film din Budapesta (Ungaria) și Universitatea de Arte din Târgu Mureș.

Proiectul „Întâlnirea studenților păpușari” se află la cea de-a doua ediție și este realizată în colaborare cu Primăria Cluj-Napoca. De asemenea, proiectul le mai oferă studenților participanți șansa de a lua parte la atelierul „Stop motion in Puppetry” susținut de artista canadiană Magali Chouinard, precum și workshopul de Commedia dell’ arte susținut de artistul italian Gaspare Nasuto.

O altă noutate a ediției va fi „Întâlnirea artiștilor păpușari maghiari”, proiect care va reuni în cadrul festivalului 60 de artiști profesioniști din România și Ungaria, precum și 40 de studenți și cadre didactice din cele două țări. Între altele, se urmărește promovarea dialogului intercultural între companii teatrale profesioniste de limbă maghiară (din Budapesta, Debrecen, Târgu Mureș, Cluj-Napoca, Satu Mare, Sfântu Gheorghe, Oradea). Proiectul este realizat cu sprijinul Departamentului pentru Relații Interetnice (DRI) din cadrul Guvernului României.

Festivalul Internațional „Puck” 2019 este organizat de Teatrul de Păpuși „Puck”, cu sprijinul Consiliului Județean Cluj, Primăriei Cluj-Napoca, UNITER și al DRI, precum și al asociațiilor Prietenii lui Puck și Puppet Media.

coral