Prefectul Mircea Abrudean a atras atenția, luni, că cele trei spitale COVID funcționează la capacitate aproape maximă.

„Observăm creșterea alarmantă a numărului de cazuri de covid-19 în județul Cluj, în ultimele zile am avut peste 60 de cazuri pe zi.Este clar că trebuie să luăm niște măsuri de restricționarea unor activități pentru prevenirea acestui virus, și pentru a scădea presiunea de pe sistemul medical.

Cele trei spitale covid funcționează la capacitatea maximă, atât la terapie intensivă cât și pe secțiile normale covid. Mai sunt locuri la Spitalul de Recuperare, unde avem 3 locuri la ATI, dar, având în vedere numărul mare de cazuri și trendul pe care-l observăm, ne pregătim să mai deschidem, în perioada următoare, o secție de Terapie Intensivă, pentru că acolo avem o problemă majoră. La Spitalul de Boli Infecțioase  se evaluează aproximativ 60 de persoane pe zi.

În momentul de față avem 350 de internați, care prezintă forme sevare sau grave ale infectării cu COVID-19. Sistemul medical face toate eforturile pentru a gestiona această treabă cât mai bine posibil, însă nu este suficient. Oamenii trebuie să înțeleagă și să onștientizeze că situația devine problematică. Trebuie să facem tot posibilul pentru a nu ajunge la spitalr”, a declarat Mircea Abrudean în cadrul unei conferințe de presă.

CITEȘTE ȘI:

Situație CRITICĂ la Cluj! Secțiile de terapie intensivă răman fără paturi pentru pacienții COVID

 

 

coral