Singurul spital public de recuperare din Transilvania revine la activitatea specifică, după ce timp de mai multe luni a fost golit ca să preia, dacă ar fi fost cazul, pacienții infectați cu noul coronavirus, Covid 19.

Spitalul și-a reluat activitatea specifică astzi. ”Pentru a asigura calitatea actului medical și derularea activității spitalicești în condiții de maximă siguranță, conducerea spitalului a conceput un plan de măsuri care vizează reglementarea activităților, pregătirea personalului, precum și pregătirea spitalului – ambulatoriul clinic de specialitate, baza de tratament, secția spitalizare continuă, secția spitalizare de zi și structuri nemedicale. Astfel, sunt respectate atât măsurile de distanțare între pacienți cât și cele referitoare la combaterea pandemiei, iar pacienții au acces în unitatea sanitară în funcție de programarea prealabilă și doar după triajul epidemiologic”, arată Consiliul Județean, instituție în subordinea căreia funcționează spitalul.

Spitalul Clinic de Recuperare din Cluj-Napoca este singura unitate medicală din Transilvania cu acest specific, cu servicii medicale în specialitățile cardiologie, neurologie, balneologie, ortopedie-traumatologie, chirurgie plastică și reparatorie. Spitalul s-a aflat în linia a doua de luptă împotriva coronavirusului, împreună cu clinica Medicală II din cadrul spitalului județean de urgență, după spitalele aflate în prima line, cel de infecțioase și cel de pneumoftiziologie.

coral