Consiliul Județean (CJ) Cluj a publicat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) anunțul privind achiziționarea dotărilor specifice activității medicale, în cadrul proiectului cu finanțare europeană „Dotarea Ambulatoriului Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca”.

Investiția are o valoare estimată de 10.895.650,01 de lei, iar contractul este împărțit în opt loturi, astfel: Lot 1 – mobilier medical; Lot 2 – diverse echipamente 1; Lot 3 – ecografe; Lot 4 – echipamente Endoscopie; Lot 5 – echipamente Radiologie; Lot 6 – echipamente Chirurgie; Lot 7 – diverse echipamente 2 și Lot 8 – Oftalmologie.

„Continuăm investițiile în sistemul sanitar clujean pentru a contribui la creșterea calității actului medical și la asigurarea unui proces de diagnostic și tratament adecvat. Echipamentele moderne vor facilita furnizarea serviciilor de cea mai bună calitate și efectuarea investigațiilor necesare, astfel încât perioada de spitalizare să fie cât mai scurtă și recuperarea mult mai rapidă”, a declarat Alin Tișe, președintele CJ Cluj.

Potrivit CJ Cluj, cele 242 de echipamente și aparaturi medicale ultraperformante, de ultimă generație, vor intra în dotarea Ambulatoriului Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca, unitate sanitară care își desfășoară activitatea în spații aflate în proprietatea forului administrativ județean.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este data de 28 octombrie 2020, ora 15:00, iar criteriul de atribuire a contractului este cel mai bun raport calitate-preț.

Reamintim, în acest context, că proiectul a fost depus spre finanțare și a fost declarat câștigător în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 8 – Dezvoltarea infrastructurii sanitare și sociale.

coral