Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a anuntat diminica dimineata ca si la Spitalul Judetean Vrancea sunt sanse foarte mari sa fie instalata o conducere militara, dupa modelul spitalelor de la Suceava si Deva. El a mai afirmat ca managerul spitalului, infectat cu coronavirus, a plecat „cu toata documentatia”. Mai mult, cadre medicale infectate au fost lasate sa plece acasa.

„Focsaniul este un punct nevralgic, avem o transmitere comunitara extinsa. Daca e sa ne raportam la tot orasul, Spitalul Militar are 35 de cadre infectate, doua cadre la ISU, un cadru la Jandarmerie, mai multe cadre la Politie, la nivelul Spitalului Judetean managerul este confirmat pozitiv, a si plecat din spital. Ca a plecat cu toata documentatia si ce mai avea prin birou este o problema”, a declarat Nelu Tataru la Digi24.

Ministrul a precizat ca luni se va afla la Focsani, unde sunt cazuri de cadre medicale infectate care au fost trimise acasa.

„Maine vom fi la Focsani si ne gandim dupa evaluarea locala la un manager militar, am vorbit si cu domnul ministru al Apararii. Vom duce si la Focsani, cred, o conducere militara”, a subliniat el.

Nelu Tataru a adaugat ca ia in calcul si unele demiteri si sanctiuni: „Voi lua deciziile care se impun”.

„Situatia poate fi rezolvata printr-o analiza drastica. (…) In acest moment, la noi in tara, pacientii bolnavi sunt internati in spital, ei trebuie sa fie supravegheati, nu-i putem lasa in comunitate”, a mai spus ministrul Sanatatii, la Digi24.

Nelu Tataru a afrimat ca sunt mai multe propuneri luate in calcul de Ministerul Sanatatii pentru a fi incluse in urmatoarele ordonante militare, fara sa dea insa detalii.

Prefectul judetului Vrancea, Gheorghita Berbece, a cerut inca de sambata Ministerului Afacerilor Interne si Ministerului Sanatatii ca la varful Spitalului Judetean sa fie numita o conducere militara.

coral