Guvernul va aproba joi un memorandum cu tema „Acord de principiu privind contractarea a două împrumuturi de la Banca Europeană de Investiţii pentru susţinerea realizării obiectivelor de investiţii publice Spital Regional de Urgenţă Cluj şi Spital Regional de Urgenţă Craiova”.

Proiectul este inclus pe ordinea de zi a ședinței de joi care mai conține un proiect de lege privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe pe perioada vacanţei parlamentare din iulie – august 2021.

În proiectul de lege sunt stabilite domeniile în care Guvernul va putea emite ordonanţe şi anume: finanţe şi economie; dezvoltare, lucrări publice şi administraţie; afaceri interne; transporturi şi infrastructură; sănătate; agricultură şi dezvoltare rurală; mediu, ape şi păduri; cultură; tineret şi sport; prorogarea sau modificarea unor termene prevăzute în acte normative cu putere de lege.

Executivul va adopta şi un proiect de lege pentru modificarea şi completarea articolului 36 din Legea nr. 218/2002 privind organizarea şi funcţionarea Poliţiei Române, prin care se stabileşte o durată determinată pentru aplicarea măsurii de conducere a unei persoane la sediul poliţiei şi pentru desfăşurarea activităţilor poliţieneşti conexe acestei măsuri.

Spitalul Regional de Urgență Cluj va fi construit pe un teren de pe raza comunei Florești, proiectul fiind estimat la 500 de milioane de euro.

coral